Če ima ženska redno menstruacijo, tedaj se njeni plodni dnevi odvijajo vsak mesec in običajno trajajo šest dni. Če ima ženska v tem času spolne odnose, tedaj lahko zanosi v tem obdobju. Za zanositev pa ni pomembna le prisotnost redne ovulacije, temveč tudi kakovost jajčec in semenske tekočine.

Četudi ima ženska redne menstruacije in ovulacije, to še ne pomeni, da bo lahko zanosila. Slabše možnosti za zanositev po 30 letu pa še dodatno poslabšujejo stanje, zato se številni pari odločajo za različna zdravljenja plodnosti, pri čemer se je izkazalo, da so naravne metode zdravljenja tudi najbolj učinkovite. Med ovulacijo je zatorej pomembno, da ima ženska zdrava in funkcionalna jajčeca ter da ima moški zdravo semensko tekočino.

Vzroki za neplodnost in odsotnost ovulacije

Poglavitni razlog za neplodnost pri ženski je odsotnost ovulacije ali slaba kakovost jajčec. Oboje je sicer lahko povezano s starostjo ženske, saj število proizvedenih jajčec z leti upada. Plodni dnevi so tako sicer še vedno prisotni, vendar je možnost za uspešno zanositev razmeroma majhna.

Na drugi strani pa je neplodnost povezana tudi z življenjskim slogom, v kar lahko prištevamo tudi oksidativni stres, slabo in osiromašeno hrano ter nezadostno telesno aktivnost. Številne ženske spremenijo način prehranjevanja, vendar navkljub temu ne morejo zanositi. Prav zato so naravna prehranska dopolnila izredno učinkovita, saj ženskemu telesu dodajajo snovi, ki jih samo iz hrane ne more pridobiti.

Natančen izračun ovulacije vpliva na možnost zanositve

Če ima ženska težave s plodnostjo, tedaj je še toliko bolj pomembno, da vsak mesec naredi natančen izračun ovulacije. Da lahko vnaprej ve, kdaj bodo nastopili njeni plodni dnevi, lahko te podatke pridobi s pomočjo lekarniškega testa ovulacije ali pa s pomočjo rednega merjenja telesne temperature. Slednja metoda je sicer manj zanesljiva, zato je za čim bolj natančen izračun ovulacije priporočljivo koristiti lekarniški test.

Naravna pospešitev ovulacije in plodnosti

Če ima ženska redne spolne odnose v času izračunane ovulacije, pa še vedno ne more zanositi, tedaj je potrebno nasloviti problem na kakovost jajčec. Tako naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka in druge pomembne vitamine in minerale, pomagajo krepiti imunski sistem, uravnavajo hormonsko ravnovesje ter pomagajo pri tvorbi zdravih spolnih hormonov in jajčec.

ovulacijaFertility+ naravna prehranska dopolnila iz Vitanovala so zasnovana tako, da vplivajo na plodnost, še posebej, ko nastopijo plodni dnevi, saj v tem času zmes sestavin poskrbi za daljšo fazo ovulacije in za učinkovitejše potovanje zrelega jajčeca po jajcevodu.