Lepota in Zdravje

Zdravo hujšanje omogoča dolgoročne rezultate

malincaSi želite malo izpiliti svojo postavo, pa ste na dieti, ki je uspešna, potem pa kar na enkrat dobite nazaj tiste kilograme, ki ste jih uspešno izgubili? Povsem standardno, ampak zakaj? Enostaven odgovor je, da se niste odločili za zdravo hujšanje, ampak za tako, ki naj bi v krajšem času prineslo uspeh. Če pa malo na bolj široko razdelamo problem, pa poglejmo, kakšno hrano zapoveduje dieta, če se ne odločite za zdravo hujšanje. Čisto vsaka dieta zapoveduje, kaj lahko jeste, morda celo po dnevih, vmes so tudi dnevi z jedilniki, ki vam nikakor niso pisani na kožo, ampak v času trajanja diete že potrpite, ne predstavljate pa si, da bi tako živeli vedno.

 

Kaj je torej glavni problem vseh diet in kakšno je zdravo hujšanje?

Prehrana je preveč predpisana, zahteva ogromno odpovedovanja in vaš jedilnik popolnoma spremeni in v času diete ves čas hrepenite po hrani, ki jo boste lahko uživali po koncu diete. Napaka! Če bi se odločili za zdravo hujšanje, ne bi ves čas hrepeneli po taki ali drugačni hrani. Odreči se je treba le sladkorju, ki pa se ga lahko nadomesti na primer s stevio, potem zdravo hujšanje predvideva tudi zmanjšanje količine ogljikovih hidratov, predvsem kruha, makarone, ki pa jih imajo ljudje tako zelo radi, pa lahko že vedno uživate, le izberite na primer polnozrnate makarone iz pirine ali druge moke.

Hkrati pa se zavedajte, prav nobena dieta, prav nobeno zdravo hujšanje in prav noben zdrav življenjski slog ne predvideva, da boste lahko le čičkali in se zdravo prehranjevali in pričakovali dobre rezultate. Treba bo tudi premakniti ritko in razmigati noge vsaj na sprehodu, če ne že na teku, kolesu ali kakšni drugi obliki telovadbe, hkrati pa ne pričakujte, da takoj, ko boste izgubili odvečne kilograme, boste lahko nadaljevali s prejšnjim načinom prehranjevanja in življenja. To vam mora postati način življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja