Otroška oprema

Zdravniki danes že skoraj vsa otroška igrala prepovedujejo

Imeti danes otroka, pri čemer se posluša nasvete čisto vseh ljudi, predvsem pa zdravnike, je skoraj da znanstvena fantastika. Se tudi vam tako zdi po vsakem obisku zdravnika, ko imaš občutek, kot da si najslabši starš na svetu in da otroku samo škoduješ, ker ga poslušaš in spremljaš njegov napredek in tudi njegove želje? Poslušati zdravnike za čisto vsako stvar je pravzaprav po mojem mnenju največja napaka. Kako lahko zdravnik na primer tudi reče, da določena otroška igrala niso primerna za otroka, če pa sami vidite, da se razvija v tej smeri, da lahko otroška igrala že uporablja? Ja, prav čudno, kako so lahko veliko bolj pametni in izgledajo, kot da otroka veliko bolje poznajo kot njegov starš, pa vendar tako izgleda.

otroška igralaZagotovo so zunanja otroška igrala iz lesa boljša kot pa vse plastične igrače, pa čeprav zdravniki pravijo drugače

Zdravniki bolj kot ne vsi v en glas pravijo, da so lesena otroška igrala bolj nevarna kot plastična, še posebej če so zunaj na igrišču, ki ni zaščiteno pred vsemi živalmi. Otrok lahko dobi kakšno trsko, ki jo imajo lesena otroška igrala, v roko ali pa prime pesek, ki ni čist. Res je, da nikakor ni dobro, da otrok pride v stik s kakšno boleznijo, vendar pa ga popolnoma izolirati od celotnega sveta, ko ni možnosti za nobeno poškodbo, to pa je dobro?

Po mojem mnenju prav gotovo da ne, saj čisto na vsakem  vogalu pa tudi niso smrtno nevarni virusi in pa predvsem, kaj pa naredimo z otrokom, če ga zavijamo v vato in ne pustimo nikamor, temveč ga ves čas samo držimo za roko? Zagotovo prav nič dobrega, zunanja lesena otroška igrala pa za njegov razvoj in motoriko naredijo mnogo dobrega, pravzaprav je ni stvari, ki ne bi bila dobra, pa čeprav lahko otrok pade. Ampak brez skrbi, tudi če bo padel, se ne bo zelo udaril, bo pa vedel, zakaj mora biti pozoren.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja