Storitve

Zakaj vaš dojenček ne spi ponoči?

Starševstvo je izjemno pomembna naloga in tudi zelo zahtevna. Ima svoje čare in lepote, a včasih pa nam ne gre vse po načrtih, in ena od takih situacij je, da dojenček ne spi. Razlogov je lahko mnogo, saj je vsak dojenček drugačen in drugače reagira na dražljaje, zato vsaka starša vesta najboljše, zakaj njun dojenček ne spi. Nekaj mitov in trditev pa razbija tudi prispevek Veva, saj res ne velja vsaka izjava za čisto vsakega dojenčka, in morda bo v vašem specifičnem primeru nekaj, kar velja za veliko večino otrok, lahko popolnoma drugače pa čeprav ostali trdijo ravno to.

Kaj so najpogostejši vzroki in težave, da dojenček ne spi

spanje dojenčkaEna najpogostejših trditev, zakaj dojenček ne spi, se navezuje na dojenje. Tu imajo različni strokovnjaki različna mnenja. Nekateri trdijo, da je otroka treba navajati na red in dojiti ob točno določenih urah ter točno določene količine. Drugi imajo bolj sproščen pristop, ki veleva, da se otrok doji, ko je lačen in to hoče. Vsak pristop ima svoje prednosti in slabosti, a je treba biti pozoren predvsem na otroka, saj bo na koncu napačna odločitev vidna v tem, da dojenček ne spi. In najsi neko metodo zagovarja še toliko strokovnjakov, vam ne bo nič pomagala, če se vaš dojenček ne bo odzival, kot bi vi želeli.

Spletna stran Veva vam bo pomagala ovreči določene mite

Pa se je pričelo, starševstvo namreč. Vnaprej ste si prebrali vse, kar ste našli o vzgoji, od prvega dne po rojstvu do pubertete. Gradiva je ogromno tako na spletu kot v knjižnicah ter v brošurah pri ginekologinji, pa še v šoli za starše. Pokrita so vsa področja, tudi tisto, zakaj dojenček ne spi. Nekateri podatki bodo zelo specifični, drugi bodo splošni, vi pa morate iz njih izvleči bistvo in tiste malenkosti, ki bodo veljale za vas in vašega otroka. Marsikateri dojenček ne spi, a to ne pomeni, da bo tudi vaš imel težave, vsekakor pa je to možno. Zato lahko nasvete s spleta vsekakor upoštevate, da veste, kaj vas bo morebiti čakalo predvsem v prvih mesecih otrokovega življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja