Lepota in Zdravje

Zakaj se priporoča ionizirana voda z bazičnim pH?

Ionizirana voda blagovne znamke Vitalna voda je alkalna oziroma bazična, njen pH znaša 9,5. Ne kupuje se v trgovini kot ustekleničena voda, temveč si jo lahko pripravite sami doma iz običajne vodovodne vode, za kar potrebujete ionizator Tyent 9000. Ionizirana voda z bazičnim pH se uporablja za pitje in prinaša številne pozitivne učinke na telo. Njene glavne prednosti so predvsem preprečevanje zakisanosti telesa, izjemna moč hidracije in dejstvo, da je zelo močan antioksidant.

Vitalna voda – najmočnejši antioksidant? živa ionizirana voda

Moč antioksidantov se meri z oksidacijsko-redukcijskim potencialom (ORP). Za antioksidante, ki zavirajo oksidacijo, je značilno, da imajo negativen ORP. Snov, ki je močnejši antioksidant, ima večjo negativno vrednost ORP. V nasprotju s tem pa imajo snovi, ki pospešujejo oksidacijo, pozitivno vrednost ORP. Med antioksidanti so glede na ORP velike razlike. Tako je ionizirana voda veliko močnejši antioksidant kot na primer zeleni čaj (ORP je –120 mV) ali svež pomarančni sok (ORP je –250 mV), kajti njena vrednost ORP znaša okoli –610 mV. Oksidacijo pa pospešujejo na primer energijska pijača (ORP je +462 mV), sladka gazirana pijača (ORP je +410 mV), kava (ORP ja +175 mV), kar je razvidno tudi iz njihove izrazito visoke pozitivne vrednosti ORP.

Ionizirana voda preprečuje oksidacijo

Antioksidanti telo varujejo pred škodljivimi procesi, ki jih povzročajo oksidanti, in tako preprečujejo oksidacijo. Oksidanti holesterol HDL pretvorijo v LDL, ki maši arterije in povzroča aterosklerozo. Poleg tega oksidanti lahko napadejo celični genetski material, povzročajo mutacije, ki lahko privedejo do raka. Nadalje lahko uničijo celice v mrežnici in očesni leči, kar povzroči zamotnitev leče in degeneracijo rumene pege. Na telo škodljivo vplivajo tudi tako, da zvišujejo krvni tlak. Uničujejo tudi živčne celice, kar vodi do nevrološkega propadanja, ob tem pa se lahko razvije na primer Parkinsonova bolezen. Povzročajo tudi vnetja, kot je artritis. Obstajajo še mnogi drugi neželeni učinki oksidantov na naše telo. Zato moramo telesu zagotoviti dovolj antioksidantov, pri čemer je zelo priporočljiva alkalna ionizirana voda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja