toplotne črpalkeToplotne črpalke so postale danes eden od najbolj priljubljenih načinov ogrevanja. Ne le, da je ogrevanje z njimi zelo udobno, ampak je postalo tudi zelo učinkovito in poceni. Visokotemperaturna toplotna črpalka Excellia je ena od vrst toplotnih črpalk, ki je uporabna za ogrevanje doma praktično skozi celo leto.

Glede na namen ločimo nizkotemperaturne in visokotemperaturne toplotne črpalke. Slednje so najbolj primerne za prostore ogrevane z radiatorji, v ekstremno hladnih dnevih in starejših manj izoliranih gradnjah. Način delovanja toplotne črpalke je tehnološko dovršen, zato omogoča ekonomičen način ogrevanja ali ohlajanja vašega prostora.

Investicija se vam hitro povrne

Ljudje skušamo najti najboljši način za znižanje stroškov ogrevanja, ki predstavlja največje finančno breme za marsikatero družino. Na trgu je ogromno različnih ponudb in možnosti, med katerimi je včasih odločitev zelo težka. Visokotemperaturna toplotna črpalka spada v skupino tistih, ki nam ponujajo učinkovito ogrevanje.

Ne glede na zunanje temperaturne pogoje vam tovrstne toplotne črpalke zagotavljajo visok izkoristek. Z majhno porabo električne energije dosegajo optimalno temperaturo v prostoru, brez dodatne pomoči elektro grelcev. Vse to se odraža na manjših zneskih na mesečnih položnicah za ogrevanje. V primerjavi s porabo kurilnega olja lahko na ta način letno privarčujete tudi do 800 EUR. Dolgoročno gledano se vam investicija v ogrevanje hitro povrne.

Subvencija Eko sklada zmanjša strošek investicije

Zaradi velikega povpraševanja po različnih načinih ogrevanja s toplotnimi črpalkami, je postala ponudba tovrstnih naprav izjemno pestra. Svetujemo vam, da izberete ponudnika z dobrimi referencami in dolgoletnimi izkušnjami, ki vam ponuja garancijo za nemoteno delovanje ogrevalne naprave.

Visokotemperaturna toplotna črpalka je deležna tudi ugodnega sofinanciranja s strani Eko sklada, zato se pred investicijo pozanimajte o upravičenosti do povračila sredstev. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč tudi izbrani ponudnik, ki vam lahko primerno svetuje in pomaga pri izpolnjevanju vse potrebne dokumentacije.