Šport in prosti čas Storitve

Vas mika nakup boksarske vreče?

viseće boksarske vreče

Imate stresno delo in potrebujete način, za sprostitev energije in frustracij? Ali pa morda samo iščete nov način učinkovite kardio vadbe za celo telo? Tako za prvo kot drugo možnost so boksarske vreče najboljši način za sprostitev, prevetritev misli in oblikovanje postave. Malo je ljudi, ki se odločijo za njihov nakup in točno vedo, kakšno potrebujejo. Pri tem je pomembno, da postavite kakovost pred ceno in izberete profesionalno športno trgovino s kakovostno opremo. Najprej se vprašajte, koliko prostora imate na voljo. Odvisno od tega boste izbirali samostoječe ali viseče boksarske vreče. Nadaljnje je potrebno izbrati pravo velikost in težo ter poskrbeti za varno pritrditev.

različne teže boksarskih vreč

Izberite pravo za vaše potrebe

Boksarske vreče so na voljo v različnih variantah, odvisno od potreb. Mehkejše so namenjene začetnikom in tistim, ki jo želijo uporabljati za sprostitev ali vadbo. Težke so praviloma večje, namenjene pa so močnejšim in izkušenejšim uporabnikom. Pravilo palca pravi, da večja kot je telesna teža uporabnika, večja in težja naj bodo. Idealno je, da se pri udarcu malce zaniha in s tem sprosti silo udarca, razbremeni mišice in sklepe, nikar pa naj ne zaniha vse do stene. Višino boksarkse vreče obesite tako, da bo iztegnjena roka pri malenkost pokrčenih kolenih dosegla sredino boksarske vreče.

odgovarajoča bokserska vreča

Samostoječe ali viseče boksarske vreče?

Največja prednost samostoječe opreme je ta, da jo lahko poljubno premikate po prostoru. Uporabljajo jih tako začetniki kot rekreativci in profesionalci. Najbolje je izbrati takšno, kjer se v spodnji del lahko vstavi pesek ali mivka. Tako je ne boste mogli prevrniti, ne glede na to, ali vanjo brcate ali udarjate z roko. Obremenitev naj bo v teži okoli 100 kg, tako ne bo prelahka, da bi jo lahko prevrnili.

Stropne poznamo iz telovadnic. Njihova prednost je ta, da ni strahu, da bi bili premočni zanje, njena namestitev pa zahteva kar nekaj ustreznih pogojev. Najprej preverite, kakšen strop imate, za gips ali siporeks na primer potrebujete še dodatne nosilce. Prav tako je pri montaži potrebno med nosilcem in steno dodate filc, gumo ali vzmet, s čimer boste zadušili prenos vibracij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja