Tehnologija

Vas čudi, da je iPhone XR najbolj prodajan model serije?

Mnoge na prvi pogled sicer to čudi, saj je po eni strani razumljivo, da si z novim telefonom in to z nakupom telefona iz nove serije takoj po lansiranju marsikdo predstavlja, da si bo kupil najboljšo različico. A pazite, če morate za najboljšo različico serije X, tj. Xs Max odšteti še danes, ko je na voljo že naslednja serija, 1500 €, kar je za marsikoga povsem nerazumna cena, je jasno, da se praktično nihče ni odločil za to različico, temveč raje za iPhone XR in to celo za nakup na obroke pri A1 ali podobnih ponudnikih. Je pa res, da je marsikdo kompenziral in vzel takšnega z manjšim notranjim polnilnikom (64 GB), pa je prišel skozi kar nekaj stotakov ceneje, a kaj, ko je danes 64 GB kar malo malo. Tako se iPhone XR 64 GB da še vedno dobiti pri podjetju A1, in sicer za 26 € na mesec za 24 mesecev vezave na A1 Go! M.

iPhone XR še vedno vreden svojega denarja

Priznati je treba, da je šel Apple s serijo X kar precej izven okvirjev, kar se tiče cen. Le malo je ljudi, ki so pripravljeni kakšne šestice ali pa sedmice zamenjati za tako drago različico. Apple je v končni fazi to tudi spoznal, zato je tudi ponudil različico iPhone XR, z novo serijo pa je tudi poskrbel za model, ki je malo pod psihološko mejo tisočaka za mobilni telefon. A dejstvo je, da ljudje kar se tiče investiranja v novi telefon vedno bolj trezno razmišljajo. Če si kupijo računalnik, vedo, da je njegova življenjska doba za prenosnik tam nekje 4 leta, kaj hitro pa ga uporabljamo okoli 6 let, za klasičen računalnik je življenjska doba povprečno za 2 leti daljša, a če si po drugi strani kupimo telefon, pa vemo, da je realno njegova življenjska doba le 2 leti, morda kakšnega več. Pri tem pa je najbolj zanimivo dejstvo, da ljudje za računalnik odštejejo v povprečju 500 €. Logika je torej jasna, kajne?

Še vedno se splača iPhone XR kupiti na obroke

Kljub temu, da je iPhone XR model leta 2018, se ga leta 2020 še vedno splača kupiti na obroke, saj gre v končni fazi za odličen telefon in temu primerno se mu tudi cena še vedno drži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja