Ultrazvok vratnih žil brez čakalnih vrst

Ste se odločili, da za ultrazvok vratnih žil ne boste izgubljali časa v čakalni vrsti? Če ste pripravljeni za ultrazvočni pregled žil na območju vratu nekaj odšteti, lahko storitev zelo kmalu opravite v samoplačniški ambulanti, ki izvaja diagnostične preglede. Ponudba ambulant, ki izvajajo tovrstno dejavnost, je velika, seveda pa so razlike v kakovosti ultrazvočnih storitev. Uporabniki tovrstnih storitev praviloma želijo zanesljive in natančne izvide, pregled želijo opraviti pri vrhunskih strokovnjakih z dolgoletnimi izkušnjami, pomembno je tudi, da ambulanta uporablja kakovostne ultrazvočne aparate, ki so podprti s sodobno tehnologijo. Kakovosten ultrazvok vratnih žil brez čakanja v čakalni vrsti lahko opravite v ambulanti Ultralab.

Ultrazvok žil v Ultralabu za odkrivanje ateroskleroze

Z ultrazvokom vratnih žil je mogoče odkriti znake ateroskleroze. Pri tovrstnem posegu se opravi vpogled v notranjost žil na vratu, tako se lahko opazijo morebitne aterosklerotične obloge in se zazna stopnja zamaščenosti vratnih žil. Glede na stanje vratnih žil je mogoče sklepati tudi na obolelost ostalih arterij, ki so prav tako izpostavljene nevarnosti ateroskleroze. Ultrazvok, ki se uporablja za zaznavanje znakov ateroskleroze, so opravi na vratnih arterijah zato, ker so te žile tik pod kožo in zato lahko dostopne.

Komu je namenjen ultrazvok vratnih žil?

Preventivni ultrazvok vratnih žil se priporoča ljudem v starosti nad 50 let. Zlasti pa je smiselno, da se za preventivni ultrazvočni pregled odločijo vsi, ki imajo dejavnike tveganja za žilne bolezni. Tovrstni dejavniki so visok krvni tlak, povišane krvne maščobe, sladkorna bolezen in kajenje. Ultrazvok vratnih žil pa je nujen za bolnike po možganski kapi ali po prehodni motnji prekrvavitve možganov.

Če pri ultrazvoku vratnih žil niso zaznane nobene spremembe na žilah oziroma znaki ateroskleroze, nadaljnji posegi niso potrebni. Če pa se pri ultrazvočnem pregledu odkrijejo obloge na stenah vratnih arterij, je potrebno ustrezno zdravljenje. Praviloma zadostuje zdravljenje z zdravili, bodisi z zdravili proti nastajanju strdkov, kot je aspirin, ali pa z zdravili za zniževanje krvnih maščob. Kadar se pri ultrazvoku krvnih žil zaznajo izrazitejše spremembe, je lahko potreben tudi operativni poseg.