Ultrazvok dojk razbremeni celotno družbo

Med ženskim in moškim telesom so razlike, kar se v strokovnem jeziku imenuje spolna dvoličnost. Čeprav so med ženskami in moškimi razlike, so med njimi tudi podobnosti. Nekateri deli telesa so prilagojeni spolu osebe in zasnovani za specifičen namen. Lahko so namenjeni za reprodukcijo in hranjenje. Ker je končni cilj človeške vrste nadaljevanje te, so obema podarjeni atributi, ki povečajo fizično privlačnost. V diagnostični ambulanti Ultralab nudijo ultrazvok dojk za pripadnike obeh spolov, saj se lahko rak pojavi tudi pri možeh: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-dojk. Znano pa je, da se pri njih pojavi veliko redkeje. Ta pogosta bolezen je eden glavnih vzrokov, ki vodijo v smrt, kar je za družbo in gospodarstvo veliko breme.

Ultrazvok dojk bo zaznal nepravilnosti

Ni presenetljivo, da zdravstvo posveča precej pozornosti odkrivanju nepravilnosti v tkivu na tem predelu. Žene lahko že same vsak teden izvedejo pregled svojega oprsja. Če zatipajo kakšno zatrdlino, je najbolje, da čim prej stopijo do zdravnika. Težava je v tem, da se je k temu treba naročiti in čakati na termin. Nato je treba čakati še na napotnico in na termin pri specialistu. Vmes se lahko stanje zelo poslabša. Še najbolje je hitro ukrepati in se odločiti za samoplačniško ambulanto, kot je Ultralab. Tam so zaposleni specialisti, ki redno opravljajo ultrazvok dojk. Če preiskavo plačate sami, boste na vrsti takoj. S kakovostno napravo opravljen ultrazvok dojk bo tako pokazal, kaj se dogaja v tem občutljivem delu.

Ultrazvok dojk pokaže nevarnost varno

Za vas je primeren ultrazvok dojk, tudi če ste noseči. Preiskava je namreč varna, neboleča in ne vpliva na plod. Drugi pregled, povezan z oprsjem, se imenuje mamografija. Na to ste po navadi povabljeni in se izvaja po 40. letu starosti. Nikar pa ne čakajte nanjo, saj ni res, da so mlade varne. Rakava obolenja vas lahko prizadenejo ne glede na leta, zaradi česar je ultrazvok dojk primeren za vse. Nanj se ni treba posebej pripraviti, po potrebi pa se lahko izvede večkrat. Odlična lastnost, ki jo ima ultrazvok dojk, je ta, da pacientka ni obsevana. Brez nevarnosti pokaže nevarnosti, da se lahko začnete čim prej zdraviti.