Storitve

Turistično zavarovanje zagotavlja varnost

turistično zavarovanje1.1

V turistični industriji ni redko, da organizatorji potovanj od gostov zahtevajo, da sklenejo turistično zavarovanje. Če ste bili pozvani k le-temu, se pozanimajte, kaj to sploh obsega in zakaj organizator potovanja želi, da ga sklenete. Turistično zavarovanje sklenejo turisti, ki obiščejo druge države v poslovne ali turistične namene. Ta vrsta krije finančno izgubo, ki bi jo potnik lahko utrpel zaradi bolezni, poškodbe ali smrti med bivanjem na destinaciji. Kot je bilo že navedeno, te police krijejo tudi potnike na poslovnih potovanjih (čeprav obstajajo nekatere ključne razlike med policami za poslovna in turistična potovanja).

turistično zavarovanje

Pomembna zaščita pri potovanju

Turistično zavarovanje je nekaj, o čemer je treba skrbno razmisliti pri rezervaciji kakršnih koli počitnic, pri katerih boste morali zapustiti svojo domovino. Namen ni le zaščititi potnika pred finančno izgubo, temveč mu zagotoviti tudi duševni mir. To je še posebej pomembno, kadar turisti obiščejo druge države, v katerih nimajo družine ali prijateljev. Značilno je, da se lahko zelo razlikujejo glede kritja in ponujenih storitev.

turistično zavarovanje1.2

Kaj je vključeno v turistično zavarovanje?

Zavarovana so le tista tveganja, na katera ima turist vpliv in jih na nek način lahko nadzoruje. Običajno je, da vključuje naslednje ugodnosti:

  • bolezen ali poškodba med potovanjem, križarjenjem ali drugim obiskom.
  • stroški varnostne evakuacije, če to zahteva organizator potovanja ali drug organ med obiskom v tujini
  • nujna zobozdravstvena oskrba, ki vključuje kritje za redne preglede in zdravljenje, kot so plombe, ekstrakcije in popravila zobnih protez
  • zamuda na potovanju
  • kraja ali izguba prtljage in osebnih predmetov.

Turistična potovanja so običajno krajša poslovna potovanja, zato je običajno vključena nižja stopnja kritja kot zavarovanja za poslovna potovanja. Stroški polic se precej razlikujejo glede na vrsto in raven kritja, ki ga zahteva turist. Mnogi organizatorji potovanj od svojih gostov zahtevajo, da sklenejo le osnovno obliko turističnega zavarovanja, saj to pogosto zadostuje za večino destinacij, ki jih turist obišče. Vsem vrstam je skupno, da izključujejo zahtevke, ki nastanejo zaradi vojne, terorizma, političnih nemirov in dogodkov, na katere zavarovalnica ne more vplivati (višja sila).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja