Turizem

Turistično zavarovanje za brezskrben dopust

coris

Sodoben človek ogromno potuje, pa naj bo to zaradi službe ali užitka. Pogosto se zgodi, da kar velik del leta preživimo izven svoje države in ob tem pozabimo, da tam ne veljajo povsem enaka  pravila glede zdravstvene oskrbe kot pri nas. Zato je dobro turistično zavarovanje ključno. Na sledečem spletnem naslovu si lahko denimo podrobno pogledate pogoje, ki jih ob sklenitvi pogodbe za turistično zavarovanje ponuja zavarovalnica Coris: https://www.coris.si/zavarovanja/turisticno-zavarovanje-za-tujino-za-dolocen-cas. V nadaljevano tega članka pa si bomo nekoliko bolj podrobno pogledali bistvene izpostavke.

 

Kakšno turistično zavarovanje ponuja Coris?

coris

Ena od najpomembnejših storitev, ki so vključene v omenjeni paket je prav gotovo 24-urna asistenca v slovenskem jeziku. Tako boste zares imeli občutek, da v nesreči niste sami. Dobili boste podatke kje se nahaja najbližja bolnišnica ali zdravstveni dom. Za vas bodo uredili tudi nujne zdravstvene prevoze in seveda vsakršno nujno zdravljenje. Paket vsebuje tudi pravico do nujnih stomatoloških posegov. Poskrbeli bodo tudi za prevoz v domovino, če bo to potrebno. V nekaterih primerih boste v tujini potrebovali tudi nujne odvetniške storitve. Brez skrbi, turistično zavarovanje krije tudi to.

 

Zakaj ga moramo skleniti?

Do nesreč rado pride ravno, ko smo na potovanju, saj se na dopustu ukvarjamo z bolj tveganimi dejavnostmi – veliko špotamo in se gibljemo v naravi ter vozimo avto ali kakšno drugo vozilo. Poleg tega pridemo v stik z velikim številom novih ljudi, kar lahko predstavlja tveganje pri prenosu reznih okužb. Pravzaprav je verjetnost, da se nam kaj zgodi na potovanju veliko večja.

Hkrati je to precej zastrašujoča misel, saj v tujini nimamo takega občutka kontrole nad situacijo. Prav zato je turistično zavarovanje zares pametna ideja, če želimo naslednji dopust zares preživeti brezskrbno. Tudi če gremo zgolj na sosednjo Hrvaško ali kakšno drugo državo v naši soseščini, je dobro imate občutek, da nam nekdo stoji ob strani, če se karkoli zgodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja