dražbaKo na dražbi zasledimo predmet, ki je ukradel našo pozornost, katerega bi si z največjim veseljem lastili, je najbolje, da se zanj tudi potegujemo. Je javna dražba ali zasebna? V kolikor gre za javno dražbo, potem vemo, da je ta dostopna vsem in, da lahko vsak od nas se o njej informira in tudi na njej sodeluje.

Predmeti na javnih dražbah in tudi zasebnih, so zelo različni. Odvisno je seveda od imetja dolžnika, katerega predmeti postanejo predmet dražbe. Predvsem in največ zasledimo nepremičnin in premičnin. To pa zato, ker gre za vrednejše stvari in v kolikor je nekdo dolžnik in dolga drugače ne more poravnati, se mu zaseže imetje. Ne glede na njegovo vrednost, pa bo ta prodana po veliko nižji ceni kot bi sicer lahko za predmet dobili. Kar je seveda pozitivno za nekoga, ki pa kupuje. Zato je javna dražba prava priložnost za nakup različnih predmetov.

Tudi če nas recimo zanimajo umetnine, zlatnine, ipd., je najbolje, da si ogledamo prav aktualne javne in druge dražbe. Ne bo nas presenetilo, če prav tam najdemo iskano. Zato je dobro, da redno spremljamo aktualne dražbe, se nanje prijavljamo in se jih tudi udeležujemo. In prav javna dražba nam lahko omogoči, da hitro, enostavno in ugodno postanemo lastnik prav posebnega predmeta.

Predmetov na dražbi je res veliko različnih. Kaj iščete? So to večje zadeve, kot je recimo hiša ali stanovanje? Mogoče pa bi želeli nov avtomobil? Ali pa poslovni prostor? Umetnino priznanega in znanega slikarja? Karkoli drugega? Ste pokukali kaj na spletne strani javnih dražb? Morebiti prav javna dražba ponuja iskano.

So reči, ki nas osrečijo, so reči, ki v nas prebudijo posebna čustva in so reči, katere bi želeli imeti, pa nam žal nakup nikoli ni bil usojen. Nič hudega, mogoče je javna dražba tista, katero ste doslej vedno spregledali?