Lepota in Zdravje

Stevia, rastlina, zaradi katere je življenje slajše

hiša zdavja stevia

Stevia je rastlina, ki izvira iz Južne Amerike. Gre za zelišče, ki raste v obliki grmičevja, njene liste pa že dolgo časa sušijo in drobijo, ali pa jih kar sveže uporabljajo kot sladilo. Je naravno sladilo brez ogljikovih hidratov in brez kalorij, ne povzroča kariesa, je do 300x slajše od sladkorja in deluje antibakterijsko. Stevia je odločno nadomestilo za sladkor in je primerna tudi za diabetike. Sladkanje na naraven način in brez slabe vesti se sliši odlično kajne?

Stevia je odličen nadomestek sladkorja

Če zaužijete veliko sladkorja, bo morda potrebno krajše prilagajanje. Stevia ima namreč specifičen okus, ki morda ni po godu prav vsakemu. A to sladilo je optimalen nadomestek sladkorja za vse, ki željo omejiti porabo sladkorja, a klub temu uživati v sladkobi. Če same rastline in sušenih in zdrobljenih listov nimate doma, ne skrbite.

stevia hiša zdravja

Na voljo so pakiranja kristalizirane sladkosti z izgledom, ki je identičen kristaliziranemu sladkorju, izredno primerno pa je majhno pakiranje v obliki tabletk, ki je primerno za v torbico. Ena tabletka je ravno dovolj za skodelico kave, v kateri lahko sedaj brez slabe vesti uživate na terasi kavarne z najlepšim razgledom.

Stevia je popolnoma naravno sladilo

V nasprotju s kopico umetno proizvedenih sladil, ki jih lahko zasledimo na vsakem koraku, je stevia povsem naravna in primerna za uživanje prav na vsakem koraku. Lahko jo vmešamo v napitke, sladice, sladolede. Stevia je na svojem izvornem območju že stoletja uporabljena tudi kot zdravilno zelišče, saj naj bi zniževala krvni tlak, delovala protivnetno, lajšala težave ob tumorjih in bila učinkovita proti diareji.

stevia sladilo

Kar pomeni, da je, v nasprotju z našimi globoko zakoreninjenimi prepričanji, sladko zdravo! Samo pravo vrsto sladila moramo izbrati. In to je stevia. Uživajte v sladkobi brez slabe vesti. Pomislite na to, da je naravno sladilo stevia celo dobro za vaše zdravje. Seveda pa vseeno ne pretiravajte z njo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja