Smučanje

Zima omogoča številne športne dejavnosti, na primer drsanje, tek na smučeh, deskanje na snegu, zelo priljubljeno pa je tudi smučanje. Smučanje zelo dobro vpliva na zdravje in splošno dobro počutje. Zato je smiselno pozimi čas preživeti tudi na smučišču, saj boste tako izboljšali svojo telesno pripravljenost. Ob vijuganju po belih strminah in dihanju svežega zraka boste zagotovo pozabili na vsakdanje skrbi in obveznosti, zato se bo vaše razpoloženje izboljšalo. Zato izkoristite smučarsko sezono in si privoščite smučanje, da se boste počutili odlično in pridobili moči za nove podvige.

Družinsko smučanje za dobre odnose

Družinske smučarske počitnice lahko zelo dobro vplivajo na družinske razmere in odnose med družinskimi člani, saj skrbi ostanejo doma, na snegu pa se starši in otroci sprostijo, odklopijo. Za prijetne družinske smučarske počitnice je pomembna izbira smučarske destinacije, ki ustreza vsem. Najstnik bo od družinskega smučanja pričakoval nekaj drugega kot majhen smučar, ki se šele uči smučanja in poskuša prve smučarske zavoje. Za družinsko smučanje so primerna slovenska smučišča, lahko pa se odpravite tudi v tujino. Če želite čim več časa preživeti na smučišču, so najprimernejša smučišča v Italiji (na primer Alta Badia, Cortina d’Ampezzo, Val Gardena) in Avstriji (na primer Kitzbühel, Flachau), da ne boste preveč časa porabili za potovanje. Tako slovenska kot tuja smučišča ponujajo raznovrstne proge, med katerimi so zagotovo takšne, ki bodo primerne za vas in vaše družinske člane.

Enodnevno smučanje tudi dobro

Številni Slovenci se pozimi občasno odpravijo na enodnevno smučanje. Da bi lahko v enem dnevu na smučišču preživeli čim več časa, ne pa na poti, se je smiselno odločiti za slovenska smučišča. Teh je v Sloveniji veliko, na voljo je mnogo prog za smučarje z različnim smučarskim znanjem. Med večjimi slovenskimi smučišči so Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Vogel, Kranjska Gora in številna druga. Smučarski centri so poskrbeli, da se boste na belih strminah in ob njih počutili zares dobro.