Storitve

Razlogi zakaj prijava poškodbe pri delu mora biti izpolnjena

Zagotovo že vsi vemo, kaj pravzaprav je prijava poškodbe pri delu in tudi če ne, je že iz imena razvidno, poleg tega pa lahko informacije tudi preko spleta zelo hitro najdemo. Ravno tako kot pa lahko hitro najdemo kaj je prijava poškodbe pri delu obrazec, ki ga moramo izpolniti velikokrat pride v kompletu s temi informacijami. Kar pa je za nas kot poškodovance bolj pomembno, pa so razlogi, zakaj je prijava poškodbe pri delu tako nujna. Za enkrat lahko rečemo predvsem to, da morata biti prijava poškodbe pri delu obrazec pa ravno tako pravilno in čim bolj obširno izpolnjena. S tem mislimo, da zraven prijave priložimo čim več dokumentacije, ki kaže na to kdaj, kje, zakaj in kako smo se ponesrečili. Razloge za to pa si poglejmo v nadaljevanju tega članka.

prijava poškodbe pri delu obrazec

Razlogi, zakaj mora prijava poškodbe pri delu biti pravilno in čim bolj obširno izpolnjena so naslednji:

No, najpomembnejši razlog, zakaj mora prijava poškodbe pri delu biti sploh izpolnjena (mimogrede, tu gre za obrazec ER-8, ki ga mora izpolniti delodajalec), je seveda ta, da zaradi tega sploh lahko dobimo odškodnino. Če te prijave ne naredimo (čim bolj zgodaj), lahko izgubimo vso upravičenost do odškodnine. Tega si pa zagotovo nihče ne želi, saj je že čas, ki ga moramo pretrpeti ob bolečinah zaradi poškodbe, zelo neprijeten, kaj šele če zraven za to še nič ne dobimo.

No, drug razlog, zakaj je prijava poškodbe pri delu tako pomembna pa je, ker nam le-ta tudi služi kot dokazilo. Torej dokazilo o tem, da se nam dejansko res je poškodba zgodila pri delu in na delovnem mestu. To pa neposredno seveda vpliva na višino zneska, ki se nam bo izplačeval v času naše odsotnosti od dela. Vidimo torej, da je prijava poškodbe pri delu vsekakor zelo pomembna, saj nam zagotavlja, da dobimo v prvi vrsti odškodnino za utrpele poškodbe in za materialno škodo, kot tudi da prejemamo izplačila v času odsotnosti od dela.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja