pustni kostumiZgodnje otroštvo, 2 – 3 leta, vsakega otroka je predvsem za starše najlepše. To je namreč obdobje, ko se otrok že začne zavedati okolice, ko vam zna že kaj pametnega povedati in vas tudi izredno presenetiti in takrat ima otrok tudi že svoje želje in jih zna izražati in tudi protestirati, če mu kaj ni všeč. Tako vam bo tudi že znal povedati, da za pusta pa bi bil rad takšna in takšna maškara in vam zna tudi že povedati, kakšni in kateri pustni kostumi za otroke so mu všeč. Seveda pa je to tudi obdobje, ko je treba otroku postaviti tudi jasne meje in preceniti, če pa kakšni pustni kostumi za otroke zanj še niso primerni, pa čeprav si jih otrok še tako zelo želi.

 

Pustni kostumi za otroke stare okoli 2 ali 3 leta so bolj v smislu živalskih kostumov

Torej, kot ugotovljeno, kakšni pustni kostumi za otroke v smislu pošasti, gusarjev, ninje, duha ali pa glavnega junaka iz risank, ki otroke prestrašijo in ne pomirijo, nikakor niso za takšno majhne otroke. Če jim želite le najboljše, so zanje najboljši in najbolj primerni pustni kostumi za otroke, ki ponazarjajo živali, torej so zanje najboljši kakšni pustni kostumi za otroke v obliki kužka, sovice, tigra, medveda, muce in podobnega. Otrok se bo v njih počutil izredno dobro, prav tako pa bodo oči zasijale tudi staršem, babicam in dedkom, ko bodo videle tako prijeten kostum. Pri takšnih kostumih in za tako majhne otroke je vsekakor smiselno, da pogledate na to, iz kakšnega materiala so pustni kostumi za otroke narejeni, da se otrok ne bo preveč znojil in predvsem je pomembno, da so takšni pustni kostumi za otroke pralni, da ga lahko operete, preden ga oblečete otroku.

Torej za pustni kostumi za otroke je treba najprej paziti na to, da so zanje primerni glede na to, katerega junaka ponazarjajo in tudi na material.