Otroška trgovina

Prikupne sestavljanke s čudovitimi ilustracijami

sestavljanke

Ker so sestavljanke del otroštva vsakega otroka, je pomembno, da so le-te tudi primerno poslikane. Velikokrat težko najdemo prikupne sestavljanke, ki bi bile primerne za naše najmlajše nagajivce, ki pa bi povrh imele še lepe ilustracije. Vsekakor pa le-te obstajajo. Največkrat in najlažje pa jih najdemo, ko pogledamo za lesenimi igračami. Lesene sestavljanke so namreč tiste, ki so narejene posebej za malčke stare od 12 mesecev dalje, saj so narejene tako, da jih otrok lahko močno zagrabi in jih še vedno ne poškoduje. Motorika pri otrocih je še popolnoma nerazvita, zato je bistvenega pomena, da lahko zagrabi dele sestavljanke, ki jih želi. Pomembno pa je, da so sestavljanke za najmlajše poslikane z živimi barvami, saj so le-te otroku tudi najbolj zanimive.

Zakaj imajo sestavljanke vedno motive živali?

Razlog, zakaj so sestavljanke vedno poslikane z motivi živalic, kmetije ali podobnimi rečmi, je predvsem zato, ker so to najpogosteje tudi junaki v otroških pravljicah in risanih filmih. Prav tako pa si otrok najlažje te zapomni, saj so živali prisotne vsepovsod v našem svetu. Tako se otrok tudi hitro nauči, kaj je pes, mačka, kokoška in tako dalje. Živali pa so tudi tiste, ki jih bo otrok najlažje razločil. Konec koncev sta si mačka in pa opica na primer zelo različna, medtem ko, če otrok vidi rdeč kombi ali pa rdečega tovornjaka, ne bo ravno vedel, v čem je razlika. Zato pa so živali tudi najboljši način za učenje ob igri, saj si je le-te najlažje zapomniti, hkrati pa so tudi lepe za pogledati.

Sestavljanje privede do odkrivanja sveta?

Vse sestavljanke so izredno dober način, da otrok začne odkrivati svet tako po oblikah, barvah in ne nazadnje tudi po poimenovanju posameznih reči in bitij. Nikoli ne smemo pozabiti, da so otroci najbolj radovedni ravno v najmlajših letih svojega življenja in kar hrepenijo po tem, da se naučijo svoje prve besede. Kasneje, kot vsi vemo, je zanimanja po novem znanju vse manj, zato pa je dobro, da se v otroštvu neguje njihova radovednost in to lahko storimo z igračami, kot so sestavljanke ali pa vstavljanke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja