Pravljice za lahko noč učijo pozornosti

Nekatere otroke je izjemno težko pripraviti do tega, da zaspijo. Otroci ne morejo zaspati ali pa nočejo, ker so preveč vznemirjeni ali pa bi radi ostali pokonci, kot njihovi odrasli starši ali bratje in sestre. Starši obupano iščejo načine, kako bi jih pripravili do spanca. Trik je v tem, da je treba otroka pripraviti do tega, da se bo začel veseliti tudi časa pred spanjem. Kaj je boljšega kot pomoč pravljice za lahko noč? S pravljicami za lahko noč otroka ne le pripravite za spanec, temveč v njem vzbudite radovednost in ga hkrati naučite pozornosti. Kombinacija radovednosti in učenja biti pozoren sta čudovita stranska učinka pravljice za lahko noč.

Pravljice za lahko noč za slušne vaje

Otroka pravljice za lahko noč torej ne bodo le uspavale in vanj vzbudile zanimanja, tudi naučile ga bodo na primer novih besed in otrok se bo naučil ustaljenih fraz in pomena ustaljenih fraz. Le kdo se ne spomni prve zveze, ki je sestavni del velike večine predvsem klasičnih pravljic: Nekoč pred davnimi časi … Kar je prav tako zelo pomembno za otroke, sploh te, ki že hodijo v šolo, je treniranje slušnih sposobnosti. Odlične ta trening poslušanja in osredotočanja so pravljice za lahko noč. Otroci bodo zagotovo uspešnejši v šoli, če bodo poslušali te pravljice, pa tudi učenje tujega jezika bo zanje veliko lažje.

Pravljice za lahko noč ustvarjajo tudi slavni

Novost pravljice za lahko noč je širša ponudba bralcev. Si predstavljate, da vam pravljice za lahko noč, ki so delo slovenskih avtorjev, berejo znani slovenski igralci, ki ste jih zmeraj občudovali? Igralci se na svoje igre dolgo in temeljito pripravljajo; to pomeni, da je njihov glas natreniran in njihov jezik čudovit. Igralci bi morali znati knjižno slovenščino, njihov besedni zaklad pa odličen. Otroci se bodo s poslušanjem pravljice za lahko noč, ki jo bere nekdo z odličnim znanjem jezika, naučili novih besed v pravilnem slovenskem jeziku, kar bo olajšalo njegovo učenje slovenskega jezika kot predmeta v šoli, hkrati pa se bo znal sam lepo izražati.