Storitve

Potrebujete izpit za viličarja?

izpit za viličarja2

Z viličarjem premikamo in prevažamo različno blago, ki je ponavadi odloženo na paletah ali zabojih. Opremljen je z dvema vilicama, s katerima upravljalec regulira dviganje in spuščanje. Izpit za viličarja opravijo tiste osebe, katere ga v svojem delovnem okolju potrebujejo. Udeleženec najprej opravi teoretični del, ki je podan kot testni vprašalnik in je tudi pogoj, da lahko pristopimo k praktičnem delu, kjer pred komisijo opravimo praktične naloge, oni pa ocenijo izvedo vsake faze posebej. Izpit za viličarja brez izobraževanja ne morete pridobiti,  več o teh postopkih pa si lahko preberete na spodnji povezavi: https://www.projekt-varnost.si/izpit-za-vilicarja.

izpit za viličarja

Teoretični del usposabljanja

Teorija je izrednega pomena saj dobimo cel kup informacij, ki nam bodo pri delu v pomoč.  Naučili se bomo kako skrbeti za njegovo  ustrezno delovanje, za  varnost vseh udeležencev  pri premikanju tovora in kako naj bo postopek delovnih operacij čim bolj pravilen. Test bo vseboval tudi vprašanja o varovalni opremi, ki nujno potrebna. Priporočljivo je, da se lahko sami lotimo nekih osnovnih popravil oziroma, da pravi trenutek obvestimo o napaki osebe, ki so usposobljene za saniranje nepravilnosti. Skratka, vsaj na 80% vprašanj moramo pravilno odgovoriti, da izpit za viličarja lahko pričnemo opravljati še praktično.

izpit za viličarja1

Kako poteka praktični del?

Vse naloge, ki nam jih inštruktor naloži, morajo biti pravilno in varno opravljene, če želimo v žepu imeti izpit za viličarja. Od kandidata se pričakuje, da je spreten, natančen in dobro pozna tehnične lastnosti transportnega vozila. Pri skladiščenju mora biti dobro organiziran, saj si delavec ne more privoščiti, da blago založi ali ga skladišči na napačnem mestu. Če celoten proces poteka brez težav, oseba pridobi potrdilo o opravljenem preizkusu in izkaznico. Dobra novica je,  da usposabljanja ni potrebno obnavljati skozi leta, ker viličarist z leti pridobiva na izkušnjah, treba je le paziti, da ohranijo organiziranost, natančnost in odgovornost, da ne pride do nezgod in uničenja vozila ali tovora pri premikanju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja