Nekategorizirano

Potek javne dražbe in najboljši nasveti

dražbeČe še nikoli niste bili prisotni na dražbi, ne kot dražitelj in ne kot zgolj opazovalec, pa bi želeli, vas verjetno zanima, kako dražbe potekajo.

Običajno je tako, da se najprej zberejo vsi interesenti in so za isto mizo. Preverijo se veljavnost dokumentov in če so vsi pogoji za pristop k dražbi tudi izpolnjeni. Ko se vse preveri in se ugotovi, da dražitelji lahko dražijo, vodja dražbe pove pravila oziroma način draženja. Ta se lahko razlikuje med različnimi dražbami, zato je pomembno, da jih upoštevamo. Med dražbo postopoma dražitelji odstopajo, kar pomeni, da niso več pripravljeni plačati stvari več kot nekdo drug. Tako odstopijo. Vse dokler ne ostane samo eden, dokler vodja dražbe ne ponovi nekaj zaključnih besed. Ko ni nobenega, ki bi ponudil več, je seveda zadnji dražitelj tudi na dražbi uspel in je tako novi lastnik določenega predmeta.

Tako je potek dražbe pravzaprav enak na vseh dražbah. Praviloma je tako, res pa je, da je tudi odvisno, kdo in kje ter kaj se draži. Zato je dobro, da si tudi predhodno ogledamo morebitne pogoje, ki so tudi lahko različni in se prepričamo o vsaki podrobnosti, ki bi nas utegnila zanimati.

Precej enostavno, kajne? Pravzaprav je zelo enostavno in, ko se bomo enkrat udeležili dražbe, bodisi kot opazovalec ali dražitelj, bomo ugotovili, da dejansko nimamo razloga, da ne bi izkoristili te odlične možnosti za nakup po ugodni ceni.

Vsekakor je najbolj pomembno to, da najprej izpolnimo vse pogoje pristopa in udeležbe na dražbi, šele tako bomo lahko tudi dražili. Uspešnost pa bo seveda odvisna največ od drugih dejavnikov, kot so število udeležencev ali dražiteljev in tudi, koliko smo mi in koliko so drugi dražitelji pripravljeni plačati za določen predmet. Zagotovo pa so dražbe lahko ena od najboljših možnosti nakupovanja, sploh večjih predmetov, kot so to nepremičnine, avtomobili, ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja