brezglutenski kruhMnogi ljudje, ki se spopadajo s prebavnimi težavami, pogosto iščejo živila, ki jim škodujejo in si običajno kar sami določijo diagnozo. Kadar govorimo o občutljivosti na gluten, jo mora vedno prepoznati zdravnik, zagotovo pa je veliko posameznikov, ki opazijo občutne spremembe po tem, ko iz prehrane izločijo živila, ki vsebujejo gluten. Prvi korak je, da se odrečemo kruhu, testeninam, pecivu in ostalim izdelkom iz žit kot so pšenica, ječmen in rž. Namesto tega je potrebno poiskati ustrezne nadomestke, kot je na primer tudi polnozrnati brezglutenski kruh.

 

Polnozrnati brezglutenski kruh je izdelan iz žit, ki ne vsebujejo glutena

Upoštevanje brezglutenske diete ni vedno tako preprosto kot se na prvi pogled to zdi. Res pa je, da nam je danes takšen način prehranjevanja zelo olajšala tudi prehrambena industrija, ki postavlja na police trgovin vse več brezglutenskih izdelkov, med katerimi je tudi polnozrnati brezglutenski kruh. Ker je kruh za marsikoga osnovno živilo, je mnogim takšno odrekanje zelo težko.

Vendar pa naj vas razveselimo, da je polnozrnati brezglutenski kruh ravno tako okusen kot pšenični kruh, zato je strah popolnoma odveč. Običajno je takšen kruh izdelan iz mešanice različnih žit, ki ne vsebujejo glutena. Najpogosteje se uporabljajo riž, koruza, proso, ajda, vedno bolj pa so popularni tudi drugi okusi kot so moka iz kvinoje, amarata ali čičerike.

 

Recept za polnozrnati brezglutenski kruh poiščite na spletu

Če pa vam nobeden od okusov ne ustreza, se pa seveda lahko peke kruha še vedno lotite kar sami. Na spletu so vam na voljo številni recepti za polnozrnati brezglutenski kruh, le poiskati morate najbolj ustreznega. Vedeti morate, da bo na začetku kar nekaj eksperimentiranja, predno boste našli za vas najbolj okusno kombinacijo, zato vztrajnost nikoli ni odveč tudi pri peki polnozrnatega brezglutenskega kruha.

Polnozrnati brezglutenski kruh je danes zelo enostavno speči, saj so vam na voljo številne spletne trgovine, ki ponujajo že pripravljene izdelke brez glutena, ali pa sestavine, ki so potrebne za peko. Na voljo so vam številne že vnaprej pripravljene mešanice s katerimi bo priprava brezglutenskih izdelkov sedaj postala pravi užitek tudi za vse tiste, ki peke niso vešči.

Več inforamcij o brezglutenskem kruhu si lahko preberete na https://brezglutena.schaer.com/,