Dom in vrt Otroška oprema Pohištvo

Polepšajte notranje in zunanje površine z lesom

Imate doma razigranega malčka, ki prekipeva od energije, a ne veste, kam preusmeriti vso to energijo? Če imate pred hišo dvorišče, lahko nanj postavite lesena igrala, ki bodo ne le poživila okolico hiše, temveč ponudila vašim otrokom varen prostor za igro in raziskovanje. Omogočite zdrav razvoj svojim otrokom z izdelki iz naravnega materiala, kot so skrbno izdelana lesena igrala podjetja Svet igral.

Za vse, ki bi radi zamenjali talne obloge in si želite keramičnih ploščic, je dobra novica ta, da so tudi te na voljo v številnih različnih imitacijah naravnih materialov, kot sta kamen in les. Tako na primer lahko za svojo teraso, verando ali balkon izberete zunanje ploščice imitacija lesa pa vašemu domu prinaša pridih narave. Za ogled vzorcev posameznih proizvajalcev preverite ponudbo podjetja Keramoteka.

 

Lesena igrala imajo številne koristi

Več študij je pokazalo, da se otrokovi možgani najbolje razvijajo prav med igro. Ker imamo zelo zapleten živčni sistem, to pomeni, da se moramo gibati. Če se ne bi dovolj gibali, se naši živci ne bi razvijali. Razvoj človeških možganov pa je najintenzivnejši prav v zgodnjem otroštvu. Zato je nujno otrokom omogočiti dovolj prostora in možnosti za igro na prostem.

Za to so lesena igrala, kot so plezala, tobogani in različne variacije otroških hišic lahko odličen pripomoček pri sočasnem razvoju fizične moči, motoričnih sposobnosti in učenja ravnotežja. Sploh pri plezalih je ključno, da otrok pri premikanju navzgor izmenično prenaša težo z ene noge na drugo in tako uravnava svoje gibanje.

 

Od sproščene igre do učenja različnih veščin

Seveda je primarna funkcija, ki jo imajo lesena igrala, prav omogočanje prostora za igranje in sproščanje. Bistvo je, da se otrok pri tem zabava. Vse več otrok obsedi pred televizorji, računalniki ali telefoni, zato jim je nujno ponuditi nek prostor, ki je predviden samo za igro v resničnem svetu. Njihove roke bodo se bodo manj dotikale kovine in plastike, ter bodo bolj v neposrednem stiku z naravnimi materiali in naravnim vremenskim razmeram, kar jim kakovostna lesena igrala nedvomno lahko nudijo.

Tudi če je zabava za otroka glavni motiv, da zapusti notranji prostor in se prepusti doživetjem na prostem, je rezultat tega lahko tudi pridobivanje različnih veščin. Tako na primer s številnimi različnimi postavitvami, ki jih omogočajo lesena igrala, ustvarite pravi mali poligon, kjer se bodo vaši malčki lahko tudi preizkusili v premagovanju ovir, tekmovali med sabo, kdo bo prej na vrhu tobogana, ali pa zgradili peščeni grad v peskovniku.

Pri tem velja omeniti tudi to, da pri zasnovi končne postavitve sodelujete tako starši kot otroci. Le na tak način bodo lahko novo postavljena lesena igrala resnično izpolnjevala svoj namen. S skupnim načrtovanjem boste tudi krepili vez z otrokom in v njem okrepili zaupanje v vas, posledično pa bo s tem pridobil tudi močnejšo samozavest. Če vas zanima, kako poteka načrtovanje in postavitev, vam pri tem lahko pomagajo pri podjetju Svet igral.

 

Keramične zunanje ploščice: imitacija lesa v različnih izvedbah

zunanje ploščice imitacija lesa

Če tudi vi spadate med tiste, ki obožujejo videz lesa, a si obenem želite gladkih, svetlečih površin, ki ne bodo zahtevale preveč vzdrževanja, potem so za vas idealna izbira keramične ploščice, imitacija lesa pa vam je na voljo v številnih barvah in dimenzijah. Nekatere med njimi lahko polagate tako v notranjih prostorih, kot tudi na zunanjih površinah.

Kar pet različnih barvnih odtenkov vam omogoča kolekcija porcelan keramike Lombok, ki jo lahko dobite v naravni barvi, barvi hrasta, bisernato beli, sivo-rjavi ter temno rjavi barvi. Tolikšna izbira odtenkov natančno odraža nepredvidljive naravne razmere, v katerih nastane pravi les. Glede na navedeno nedvomno velja, da za te ploščice imitacija lesa zagotovo predstavlja dodano vrednost.

 

Dvojna funkcija visokokakovostne keramike

Ne le da porcelan keramiko lahko uporabite za polaganje talnih oblog, na trgu so dostopne tudi visokokakovostne izvedbe, ki so zelo primerne za stenske površine. Za takšne keramične ploščice imitacija lesa ni edina pozitivna lastnost, ampak so zaradi načina obdelave izredno primerne tako za kuhinje, dnevne sobe in kopalnice, kot tudi za terase, balkone in obloge okoli bazenov.

Njihova največja prednost je protizdrsna lastnost, zato so res popolna izbira za vse, ki bi radi položili nove talne obloge na verandi ali okoli bazena. Izbirate lahko med dvema različnima barvama, svetlejšo in nežnejšo rjavo-sivo ter intenzivnejšo, temnejšo rjavo barvo. Na voljo so v velikosti 45 x 45 cm.

 

Notranje ploščice: imitacija lesa za topel dom

Za notranje prostore je prava izbira porcelan keramika v dimenziji 25 x 100 priznanega španskega proizvajalca. Ta keramika je ravno tako primerna za polaganje na stenskih in talnih površinah. Tudi tokrat imate na voljo pet različnih barvnih odtenkov: peščena, camel, umbra, kavna in srebrna. S svojimi estetskimi lastnostmi in vrhunsko izdelavo je ta keramika primerna tudi za terase in letne kuhinje.

Pri njihovi končni podobi igra ključno vlogo pri vsakem drobnem detajlu posamezne ploščice imitacija lesa, ki s svojim videzom prepričljivo predstavlja nepredvidljivo moč narave. Še več konkretnih primerov in natančnejših opisov posameznih vzorcev vam je na voljo na spletni strani podjetja Keramoteka.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja