Storitve

Po rabljeni avto v tujino

uvoz avtomobilov iz Italije

V iskanju novega ali rabljenega avtomobila se pogosto vsak sreča z istim problemom. Namreč, kaj hitro lahko ugotovite, da je v Sloveniji izbira lahko precej skromna. Najboljša rešitev za vse, ki iščete točno določeno avtomobilsko znamko oziroma model, a ga nikakor ne dobite tu pri nas, je iskanje idealnega jeklenega konjička v tujini. Pri tem pa vam ni treba niti zapustiti Slovenije, saj vam vse potrebno uredijo pri zanesljivem posredniku, ki poskrbi za brezskrben uvoz iz Italije, Avstrije, Nemčije, Belgije ali katere druge evropske države.

Če sami urejate dokumente, ki bi morali biti prevedeni zaradi lažje komunikacije s prodajalci v Italiji ali mogoče z vašimi poslovnimi partnerji, potem prepustite to nalogo strokovni in izkušeni prevajalski ekipi. Za prevajanje italijanščine bodo poskrbeli ustrezno kvalificirani prevajalci oziroma naravni govorci. Če želite, lahko prevedeno besedilo naravni govorec tudi natančno pregleda in ga ustrezno popravi oz. prilagodi zakonitostim države ciljnega jezika.

prevajanje italijanščine

Kako vam lahko poiščejo želeno vozilo?

Samo iskanje je lahko zelo preprosto, saj vam je na voljo posebni spletni obrazec, v katerega vpišete vse potrebne podatke in navedete nekaj želenih tipov avtomobilov, ki bi jih želeli v svojem ožjem izboru. Ko imate svoje favorite, vam posrednik v svoji iskalni bazi vseh virov, ki so mu na voljo, poišče iskano rabljeno vozilo, primerno za uvoz iz Italije, ali katerekoli druge evropske države. Lahko pa izbor popolnoma prepustite posredniku, ki vam bo ponudil najmanj tri primerke, ki bodo ustrezali vašim zahtevam.

Prejeli boste zelo natančen in odkrit opis vozil, ki se prodajajo, skupaj s fotografijami, podatki o zgodovini želenega vozila. Če ste našli ustrezno vozilo v Sloveniji, za katero bi radi uredili uvoz iz Italije, a je predrago ali pa niste povsem zadovoljni z opremo, se posrednik se zaveže, da vam bo poiskal enakovredno vozilo v tujini po nižji ali enaki ceni kot v Sloveniji. V primeru, da ste zadovoljni z opisom in navedenimi podatki, vam posrednik uredi vse potrebno za uvoz iz Italije. Če niste zadovoljni z nobenim vozilom, se posel ne sklene, in ne plačate nič.

uvoz avtomobilov iz Italije

Kaj vse je treba urediti za hiter in enostaven uvoz iz Italije?

Urejanje dokumentacije je pri kateremkoli poslu lahko zelo stresno. Vendar vam strokovno osebje zaupanja vrednih posrednikov lahko tu bistveno olajša celoten postopek. Potem, ko ste izbrali rabljeni avto, se posrednik začne pogajati s prodajalcem in skuša izpogajati čim bolj ugodno ceno. Nato pa se uredi organizacija transporta vozila za uvoz iz Italije v Slovenijo.

Pred samim transportom mora biti urejena homologacija, plačilo davka na motorna vozila ter zastopanje pred slovensko Finančno upravo, kar je naloga posrednika. Ta tudi prevzame odgovornost organizacije celotnega transportnega postopka, kar pomeni, da uredi prevzem vozila v tujini, transport in uvoz iz Italije v Slovenijo ter tudi prevzem vozila na dogovorjenem mestu v Sloveniji.

uvoz avtomobilov

Ugodno in strokovno prevajanje italijanščine

Če potrebujete prevod dokumentov iz italijanskega v slovenski jezik, se obrnite na ustrezno usposobljeno in kvalificirano osebo, ki bo prevajanje italijanščine opravila na ustrezni strokovni ravni. Pri tem se verjetno pojavlja vprašanje, koliko bo trajalo in koliko vas bo na koncu vse skupaj stalo.

Cena je običajno postavljena glede na avtorsko stran. Ta pri večini ponudnikov znaša 1.500 znakov brez presledkov. Imajo pa lahko različni ponudniki tudi različne načine obračunavanja, kar pomeni, da se morate pred dokončnim dogovorom natančno pozanimati o tem, kaj je za posameznega ponudnika ena avtorska stran. Tudi same cene za prevajanje italijanščine se razlikujejo med posameznimi izvajalci storitev.

Na ceno pa vpliva tudi vrsta in zahtevnost prevoda. Tako boste pri najugodnejših ponudnikih za prevajanje italijanščine v slovenščino plačali 23,85 evra za eno avtorsko stran, medtem ko vas bo sodni prevod stal malo manj kot 36 evrov na avtorsko stran. Za točno ceno se dogovorite s ponudnikom še preden potrdite naročilo, saj vam bo obračunal svoje delo glede na število znakov v originalnem besedilu.

prevajanje italijanščine

Izkoristite prednosti dolgoročnega sodelovanja

Morda ste kot poslovnež nenehno v stiku s svojimi italijanskimi poslovnimi partnerji, a se pogosto znajdete v zadregi zaradi nepoznavanja jezika, kar pelje do številnih šumov v komunikaciji. V primeru, da ste pogosto na takšnih poslovnih sestankih, ki zahtevajo jasno komunikacijo ali pa se udeležujete sejmov in različnih prireditev, boste za prevajanje italijanščine potrebovali pomoč tolmača.

Ne glede na to, ali potrebujete prevod prodajnega kataloga, navodil za uporabo, uradnega dokumenta ali pa si želite prisotnosti tolmača za prevajanje italijanščine na sestankih, se lahko z izvajalcem storitev dogovorite tudi za dolgoročno sodelovanje. Tako vam lahko en ponudnik nudi vse potrebne jezikovne storitve, ki jih potrebujete za uspešno poslovanje.

Marsikateri ponudnik vam lahko v primeru dolgoročnega sodelovanja lahko ponudi tudi količinski popust oziroma popust na zvestobo, tako da poiščite najugodnejšega izvajalca, ki zagotavlja kakovostno prevajanje italijanščine z možnostjo dodatne lekture s strani naravnega govorca. Poleg prevajanja in lektoriranja vam lahko besedilo tudi ustrezno oblikujejo. Zaupajte svoja besedila izkušenim in visoko usposobljenim jezikoslovcem, ki imajo za svoje delo pridobljeno potrebno izobrazbo in uradne nazive.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja