Pločevinasta kritina z več prednostmi pred ostalimi

Če na hitro samo pogledamo, kako so ljudje nekdaj izbirali material za strešno kritino, potem hitro vidimo, da so izbrali tisti material, ki ga je bilo v njihovi bližini največ. Pločevinasta kritina se glede na to jasno ni uporabljala prav pogosto, najbolj v železarskih območjih. A glede na to, da vemo, da je pločevina ob neustrezni zaščiti pravzaprav še najbolj podvržena vremenskih dejavnikov, je jasno, da so se nekdaj ljudje zavedali, da se bo morala pločevinasta kritina kaj kmalu ponovno zamenjati. A danes je to povsem drugače, saj ima na primer pločevinasta kritina Gerard še kar nekaj dodatnih slojev, ki preprečujejo, da bi se poškodovala zaradi vremenskih vplivov. Hkrati pa ima danes pločevinasta kritina ogromno prednosti pred vsemi ostalimi materiali za kritino, ki jih danes poznamo.

Ali je pločevinasta kritina res dražja?

Če samo pošljemo povpraševanje različnim ponudnikom in zbiramo cenovne ponudbe, potem se pločevinasta kritina Gerard zagotovo ne bo znašla na vašem seznamu med top 3 ponudniki. Zakaj? Preprosto zato, ker bo po vsej verjetnosti med najdražjimi. A vsi tisti, ki vam je kljub vsemu kakovost najbolj pomembna, potem se bo vseeno pločevinasta kritina znašla med najboljšimi ponudniki. Težko boste namreč našli toliko prednosti v eni kritini, kot jo ima ta kritina, k čemur pa je treba dodati, da je zaradi vseh teh prednosti tudi življenjska doba te kritine najdaljša. Če seštejemo vse prednosti skupaj, potem kaj hitro pridemo do dejstva, da pločevinasta kritina ni več tako draga, kot izgleda na prvi pogled, zato se jo vsekakor splača vzeti v končni izbor in pretehtati res čisto vse faktorje.

Kaj to kritino naredi tako posebno?

Zagotovo je to v prvi vrsti izjemno nizka teža, zato je več kot primerna za vsa starejša ostrešja ali pa omogoča celo tudi to, da jo položite čez staro in si tako prišparate ogromno stroškov s polaganjem. Nikakor pa ne smemo tudi mimo dejstva, da ima pločevinasta kritina posebne posipe, ki jo naredijo tako unikatno in vzdržljivo.