Lepota in Zdravje

Pilingi za obraz Missha: čiščenje in regeneracija kože obenem

piling missha

Pilingi za obraz vključujejo raznolike kozmetične izdelke, s katerimi s površine naše kože odstranjujemo in luščimo odmrle ter poroženele celice. Z raznovrstnimi produkti, kot so geli, maske ali toniki, kožo globinsko očistimo in tako poskrbimo, da se negovalni izdelki vanjo bolje absorbirajo. Z ustreznimi in tipu kože primernimi pilingi za obraz Missha pa ne preprečujemo zgolj nastanka nečistoč, temveč poskrbimo tudi za revitalizacijo naše kože. Z njimi namreč kožo dodatno prekrvavimo, ob redni uporabi zmanjšamo tako velikost por in gubic kot drobnih brazgotin ter različnih hiperpigmentacij, izboljšamo njen tonus ter na tak način dosežemo bolj zdrav in sijoč videz svoje polti.

 

Celulozni, kemični in mehanski pilingi za obraz

piling za obraz

Pilingi za obraz korejske znamke Missha se med seboj razlikujejo glede na sestavo, teksturo in način odstranjevanja odmrlih kožnih celic z obraza. Kemični so navadno v tekoči obliki tonika ali esence ter obogateni z AHA in BHA kislinami. Ti izboljšujejo teksturo kože, zmanjšujejo posledice staranje ter sočasno preprečujejo nastajanje nečistoč. Celulozni so nežnejši od kemičnih in zato primernejši za občutljivo, k rdečici nagnjeno kožo – pri njem namreč odmrle celice s kože odstranimo s celulozo – medtem ko pri mehanskih kožo globinsko očistimo s pomočjo drobnih trdnih delcev – od drobno zmletih koščic in pešk sadja do zrnc peska ali soli.

 

Suha in občutljiva koža ali k nepravilnostim nagnjena polt?

Pred izbiro pilinga je pomembno vedeti, kateri tip kože imate, ter na podlagi tega izbrati značilnostim kože ustrezno čistilno nego. Za občutljivo in pogosto razdraženo kožo so primerni predvsem celulozni pilingi, ki kože ne bodo le nežno očistili, temveč jo istočasno tudi pomirili.

Mastni koži bodo ustrezali mehanski pilingi za obraz, ki bodo z odstranitvijo odmrlih celic preprečili mašenje por, za aknasto kožo pa bodo najustreznejši kislinski in celulozni čistilni geli, obogateni s kompleksom AHA kislin ter izvlečkom aloe vere, ki bo sicer občutljivo kožo pomirila in navlažila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja