Dom in vrt

Parketarstvo s polaganjem, brušenjem in obnovo

parketarstvo

Vgradnja lesene talne obloge mora biti izvedena kakovostno, pri čemer mora parketarstvo upoštevati vse ključne elemente pri montaži, kot je na primer suhost površine, izolacija estrihov, primernost vgradnje za talno gretje, temperatura zraka v prostoru in drugo parametri.

hotenjka

V specializiranem podjetju Hotenjka nudijo kakovostno parketarstvo, pri čemer ponujajo tudi več kot sto vrst parketov za nakup. Poleg ustrezne priprave tal in polaganja lesene talne obloge nudijo tudi lakiranje, brušenje in obnovo, v primeru, če talna obloga ni preveč poškodovana. Tako omogočajo istočasno dobavo kakovostnega parketa in enostavno vgradnjo brez zapletov.

Parketarstvo zajema pripravo tal pred polaganjem

Strokovnjaki pred vgradnjo lesene talne obloge preverijo vse parametre, ki vplivajo na kakovost izvedbe, zato da parket ne odstopa in ga je mogoče enostavno vzdrževati. Polaganje zajema pripravo tal, saj se parketarstvo lahko izvede le, če je površina primerno izravnana, trdna, suha in očiščena. Nato pa strokovnjaki s pomočjo dvokomponentnih lepil položijo lesene plošče na tla. Sestava lepil se razlikuje, glede na to, ali gre za dvoslojni, troslojni ali pa za klasični parket.

Parketarstvo poskrbi za lakiranje in brušenje

Lakiranje lesene talne obloge spada pod osnovna dela pri polaganju, pri čemer parketarstvo poskrbi za nanašanje temeljnega in pokrivnega laka na predhodno pobrušeno površino. Brušenje izvajajo s tračnimi brusnimi stroji, saj se le tako lahko kasneje nanese lak. Pred lakiranjem z vodnimi laki, ki jih odlikuje visoka trdnost, poskrbijo za to, da je parket trdno prilepljen na podlago in kakovostno obrušen brez vidnih sledi.

Parketarstvo opravi obnovo na podlagi stanja obloge

parketarstvo

V specializiranem podjetju Hotenjka svetujejo o tem, ali se je bolj smiselno odločiti za parketarstvo z obnovitvenimi deli na stari leseni talni oblogi, ali pa je bolj smiselno položiti nov parket. Vse je namreč odvisno od dejanskega stanja, pri čemer talna površina ne sme odstopati, mora biti fiksno prilepljena in ne močno poškodovana. V nasprotnem primeru obnova z brušenjem, kitanjem in lakiranjem lahko stane več kot nov parket.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja