pametna žarnicaTehnologija pametnega doma prinaša celovito rešitev za pametni dom, ki vključuje tudi pametno osvetlitev doma, slednjo pa omogoča Smart Home pametna žarnica. Pametna žarnica prinaša inteligenten način upravljanja osvetlitve doma, saj omogoča uravnavanje svetlosti z nekaj kliki na pametnem telefonu. Tako lahko na primer ob gledanju filma udobno s kavča poskrbite za primerno zatemnitev prostora. Poleg tega pametna žarnica omogoča, da se pozno zvečer vrnete domov v osvetljeno hišo, ob tem pa ne potrošite energije in denarja zaradi prižgane luči, ko vas ni bilo doma. Namreč pametno žarnico lahko prek mobilnega telefona vključite, tik preden se vrnete domov.

Smart Home pametna žarnica je ekonomična

Pametna žarnica sveti pametno, saj oddaja veliko svetlobe in vedno, kadar jo potrebujete, ob tem pa porabi malo energije in tako znižuje stroške za elektriko. Nastavitve osvetlitve v aplikaciji za pametni dom na mobilnem telefonu omogočajo racionalno uravnavanje svetlosti. Aplikacija za pametni dom omogoča nastavitev osvetlitve doma tako, da se luči ponoči samodejno prižgejo, podnevi pa so ugasnjene. Tako se izognete stroškom porabe elektrike zaradi nepotrebnega svetenja luči podnevi. Poleg tega lahko v aplikacijo za pametni dom na svojem mobilnem telefonu vnesete urnik, kdaj naj se luči prižgejo in kdaj ugasnejo. Tudi tovrstna nastavitev omogoča ekonomično porabo elektrike pri osvetlitvi v pametnem domu.

Tudi vlomilce lahko prelisiči

Pred odhodom na dopust ali večdnevno službeno potovanje je treba poskrbeti za varnost svojega doma. Priporočljivo je, da hiša daje vtis, kot da ste doma. Pri tem vam lahko pomaga pametna žarnica. Med dopustovanjem boste lahko pametno žarnico prižigali in ugašali prek pametnega telefona, ko boste več sto kilometrov vstran od svojega doma. Z aplikacijo za pametni dom na mobilnem telefonu boste lahko uravnavali pametno žarnico tako, da bo svetila takrat kot običajno, ko ste doma, zato bo vaša hiša videti, kot da ste doma. Posledično se ji nepridipravi ne bodo približali. Skratka, pametna žarnica skrbi tudi za varnost vašega doma.