Otroška oprema Pohištvo

Otroška posteljnina naj bo izbrana odgovorno

Otroška posteljninaOtroška posteljnina je lahko zahtevna izbira, če želimo svojemu otroku izbrati najboljše. Pogosta napaka je na izgled izbrana otroška posteljnina brez ocene materiala in drugih tehničnih lastnosti.

Bombaž ali poliester

Beseda naravni material se sliši veliko bolj prijetno, zato večini ustreza takšna otroška posteljnina po tehnični plati. Ni pa nujno iz takega material otroška posteljnina, ki nam v prodajalni takoj pade v oči. Tudi bombažni materiali niso med seboj enaki. Na razliko nas opozarja že otroška posteljnina različnih cenovnih razredov. Kdor noče sklepati kompromisov izbere dražjo, ker s tem računa na večjo kakovost. Dejansko določajo kakovost obdelava, daljša tkanina, vezenje, število niti in druge podrobnosti. Nekateri dajo veliko na blagovno znamko in lastne izkušnje. Kar ni slaba izbira, če so vanjo prepričani na podlagi svojih dobrih izkušenj iz preteklosti. Umetni materiali se ne slišijo tako prijetno kot naravni. Vendar delamo s tem umetnim materialom krivico. Umetni materiali v mnogih primerih izboljšajo lastnosti naravnih. Bombažu dodan elastan pri oblačilih izboljša prožnost, dodan poliester pri posteljnini pa prepreči gubanje in vpliva na ceno. Pri izbiri je zato včasih dobro sklepati tudi kompromise, predvsem pa prisluhniti stroki in neodvisnim mnenjem.

Prodajni strokovnjaki načeloma niso neodvisno mnenje, zanje je predvsem pomembno, da se otroška posteljnina proda. Vendar pa njihovo mnenje ne škodi, ko ga znamo pravilno ovrednotiti. Prodajni svetovalci nam iz rokava lahko stresejo mnenje, ki ga sicer lahko zaman iščemo ali zelo težko najdemo. Pove na lahko, kaj je pogosta izbira, kaj drugi kupci ali povprečen kupec ceni ter podobne podrobnosti. V osnovi pa ne zgrešimo, če se držimo nekaj osnovnih načel. Rjuha se mora dobro prilegati žimnici, zato mora imeti elastične vogale. Njen tanek material bo omogočal dobro vzdrževanje temperature in vlage, pri odeji je pomembno zagotoviti ustrezno temperaturo. Optimalna telesna temperatura je zagotovljena tudi s tem, da se izbere času ter temperaturi okolja primerna otroška posteljnina. Izberite novo posteljnino v spletni trgovini Harvey Normana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja