Storitve

Okrogla vodila in linearne puše za linearno tehniko

Okrogla vodila in linearne puše

V programu za linearno tehniko lahko najdete širok repertoar ponudbe. Vključuje različne vrste vodil in sistemov linearnega vodenja, kroglična in trapezna vretena, linearne module, aktuatorje in teleskopska vodila za velike obremenitve. Izberemo tistega, ki ustreza našemu namenu uporabe.

Okrogla vodila in linearne puše za linearno tehniko1

Različna okrogla vodila

V ponudbi lahko najdete različna okrogla vodila. Taka s podporo in linearnimi ležaji, ki so izdelana v tolerančnem razredu h6 in imajo površinsko trdoto 58-62 HRC. Ker ima njihova površina visoko trdoto in žilavo jedro imajo gredi odlične mehanske lastnosti. Poleg standardnih so na voljo tudi ALU okrogla vodila, ki jih lahko uporabljate skupaj z odprtimi linearnimi pušami. Na voljo so tudi iz nerjavečega jekla.

Druga vrsta so utorna okrogla vodila, katerih unikatna konstrukcija omogoča, da ležaj doseže visoke nosilne kapacitete in visoko obratovalno hitrost. Ker utorna matica potuje vzdolž vodila se ne more prosto zavrteti okoli svoje osi, kar omogoča prenos torzijskega momenta. Najboljša so za uporabo tam, kjer so intenzivne vibracije in potrebujemo veliko natančnost.

OKROGLA VODILA

Ponudba puš  in njihova uporaba

Na voljo so standardni linearni ali kroglični ležaji različnih tipov: odprti, dvojni, tip s prirobnico in klasični tip. Primerni so tudi za manjše CNC stroje ali 3D tiskalnike. Drsni ležaj, ki imajo teflonski premaz so idealni za uporabo tam, kjer je veliko umazanije oziroma mazanje ni možo. Dobro se obnesejo tudi pri obratih z veliko vibracijam, saj teflonska plast naredi dobro  oblogo, kar zmanjša trenje in obrabo.

Puše z ohišjem iz aluminija  so preprosta rešitev za večino linearnih aplikacij in lahko izbirate med kratko, standardno ali dolgo izvedbo. Če potrebujete zavore pa lahko uporabite zavore, ki imajo enostaven vpenjalni element za ročno ali pnevmatsko fiksiranje. Najbolj so uporabne v primeru, ko je treba zadržati tovor na določeni višini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja