Lepota in Zdravje

Odličen način za nego stopal

odličen način za nego stopal

Medicinska pedikura je odličen način za nego stopal. Nega stopal vključuje namakanje v topli vodi, odstranjevanje trde kože in nanašanje vlažilnega losjona. Medicinska pedikura je odličen način za ohranjanje zdravja in lepšega videza stopal. Če imate težave z nohti na nogah, kot so glivice ali vraščeni nohti, pa pridejo v poštev še dodatni postopki. Pomembno je, da poskrbite za ustrezno nego svojih stopal. To vključuje uporabo vlažilnega losjona in izogibanje visokim petam. Redno si umivajte stopala, zlasti med prsti na nogah. Tako jih boste ohranili čiste ter brez bakterij in glivic.

nega gljivičnih noktov

Nega glivičnih nohtov

Glivični nohti so lahko neprijetni in otežujejo opravljanje vsakodnevnih dejavnosti. Na srečo imamo več možnosti zdravljenja kot je npr. medicinska pedikura, s katerimi se lahko znebite glivic in nohtom povrnete nekdanji sijaj. Glivične nohte povzroča gliva, ki živi v okolju in na koži. Ko gliva napade noht, povzroči, da se noht odebeli, spremeni barvo in postane krhek. Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko storite, je, da so vaši nohti kratko pristriženi. Prav tako morate poskrbeti, da so vaša stopala čista in suha ter se izogibati nošenju tesnih čevljev ali nogavic, ki poslabšajo stanje. Nosite čiste nogavice in čevlje ter ne hodite bosi na javnih mestih. Naj bodo nohti čisti in suhi ter jih redno obrezujte. Če imate sladkorno bolezen, poskrbite za zdrava stopala. S temi ukrepi lahko poskrbite, da bodo glivični nohti pod nadzorom, ter zmanjšate bolečino in zadrego, ki jo lahko povzročajo.

nega diabetičnega stopala

Nega diabetičnega stopala

Medicinska pedikura je nujna za zdravljenje diabetičnih stopal. Z vzdrževanjem čistih in negovanih stopal pomaga preprečiti okužbe in druge težave s stopali. Prav tako lahko medicinska pedikura pomaga izboljšati krvni obtok in ohraniti zdrav videz stopal. Izvajate jo lahko na več različnih načinov. Med najpogostejšimi so namakanje stopal v solni kopeli, strganje suhe kože ter nanašanje vlažilne kreme. Pri izvajanju je pomembna previdnost, zlasti če so na stopalih odprte rane ali ureznine. Če imate sladkorno bolezen, je pomembno, da skrbite za svoja stopala. Visok krvni sladkor lahko sčasoma poškoduje vaša stopala, kar lahko privede do resnih težav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja