Nekategorizirano

Odkupna cena zlata je odvisna od mnogih dejavnikov

EdisongoldPlemenite kovine so bile že od nekdaj cenjene, med njimi pa je tudi zlato, ki mu pripisujemo še poseben pomen. Verjetno vas je kar nekaj takšnih, ki ste za posebne priložnosti že kdaj dobili v dar zlato verižico, zapestnico ali uhane, pa jih danes ne uporabljate. Da svoj nakit enostavno pretopite v denar, obiščite enega od ponudnikov odkupa zlata, kjer vam bo bila ponujena odkupna cena zlata.

 

Ceno zlata narekuje gospodarska situacija

Če boste nekoliko bolje spremljali borzni trg, boste kmalu ugotovili, da se odkupna cena zlata dnevno spreminja. Krojijo jo borze po svetu in glavne centralne banke, ter nekaj malega razmerje med povpraševanjem in ponudbo.

Zlato že od nekdaj velja za zelo zanesljivo naložbo, kljub temu, da se njegova cena lahko bistveno spremeni zaradi gospodarskih in političnih dogodkov. Tako so bila obdobja, ko je cena zlata padala i obdobja, ko je naraščala.

 

Odkupna cena zlata je odvisna od njegove čistine

Koliko boste dobili za svoj nakit, boste najbolje izvedeli, če se boste oglasili pri enem od ponudnikov, ki odkupuje različno zlato. Vedeti morate, da se zlato razlikuje predvsem po čistini oziroma karatih. Najbolj čisto zlato, je seveda najbolj dragoceno.

Nakit lahko vsebuje tudi drage kamne, zato se to pri njegovi vrednosti tudi upošteva, prav tako pa tudi, če gre za poškodovano zlato. Nikakor ne pozabite, da se odkupna cena zlata dnevno sreminja, zato morate najti tudi pravi trenutek za njegovo prodajo.

 

Preverite odkupno ceno zlata pri različnih ponudnikih

Če želite za svoje zlato iztržiti največ, preverite kakšna je odkupna cena blaga pri različnih ponudniki, ki zlato odkupujejo. Kljub temu, da ceno določa borzni trga, pa je pomembno, koliko vam zaračunajo tudi za svoje storitve, pretopitev nakita in še kaj. Tukaj nastajajo lahko zelo velike razlike med različnimi ponudniki, tudi do 30%.

Poemben podatek je tudi način izplačila. Če gre za manjše količine, vam izbrani ponudnik največkrat izplača kar gotovino, v primeru večjih količin pa vam denar nakaže na vaš račun. Formalnosti je pri nakupu zelo malo, potrebujete le osebni dokument in nekoliko potrpežljivosti, saj je postopek določitve čistine in mase nakita zelo natančen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja