Kopalnica je, kar se tiče prostorov v stanovanju, najbolj nevarna. Tam se zgodi največ nesreč in to vse samo zato, ker so talne ploščice takšne, da drsijo že same po sebi, ko pa so malo vlažne, kar pa je v kopalnici kar velikokrat, pa drsijo še bolj. Ravno zaradi tega morate pri izbiri ubrati pametno potezo, in sicer izbrati nedrseče talne ploščice. Na ta način si boste zagotovili bistveno bolj varno kopalnico, manjkrat vam bo spodrsnilo, za starejše ljudi bo kopalnica manj nevarna, enako pa tudi za otroke. Vendar pa nikakor ne moremo reči, da so klasične talne ploščice nevarne samo za majhne in starejše, tudi odrasli se velikokrat poškodujejo in teh poškodb ni malo, pa tudi tako blage niso, še posebej če nam spodrsne tako, da pademo na hrbet.

Granitogres talne ploščice so najboljše

talne ploščice

Če smo vas v prejšnjem odstavku prepričali in boste kupili talne ploščice, ki ne drsijo, potem so najboljše talne ploščice, ki so narejene iz granitogresa. Dejansko gre za način obdelave, pri kateri ploščica ni zglajena, temveč je bolj hrapava. Zaradi te hrapavosti pa potem pride to nedrseče podlage tudi ko so ploščice mokre. Sicer je res, da je cena malenkost višja, ampak konec koncev tudi kopalnice niso izjemno velike. Kar pa se tiče sten, pa je veliko bolje, da izberete drug material, najbolje kak bolj gladek, saj si na ta način zagotovite bolj enostavno čiščenje in težje nabiranje prahu.

Kako velike talne ploščice izbrati?

Tudi kar se velikosti tiče, se morate zavedati, da vplivate na to, kako drseča je podlaga. Zagotovo so manjše talne ploščice boljša izbira, saj imajo več fug, kar pomeni, da četudi vam zdrsne, vam zagotovo prav daleč ne bo zdrsnilo, kar pomeni, da je zato tudi veliko manjša verjetnost nesreče.
Prav zaradi vsega naštetega zagotovo lahko rečemo, da si morate za izbiro vzeti malo več časa, saj morate najprej razmišljati o varnosti in šele nato o lepoti.