Storitve

Najbolje bi bilo, da bi bil vsak lesen steber impregniran

silvaproduktČe je lesen steber nameščen v podlago, ki je je neprestano izpostavljena vlagi ali vodi, potem imamo vsi jasno pomisleke, ali se sploh odločiti za les ali pa raje uporabiti kakšen drug material, ki je manj občutljiv na vlago in v takih vremenskih pogojih zdrži dalj časa. Ampak, obstaja danes impregnacija lesa tudi za takšne situacije, tako da se ni več treba spraševati, kaj uporabiti namesto lesa in bo le – ta kar primeren.

Impregnacija lesenih stebrov omogoča, da se les popolnoma nič ne spremeni kar nekaj let, pri tem pa ga niti ni treba obnavljati, kar je sicer kar standard, če se impregnacija lesa ne opravi. Če pogledamo še druge, bolj ekstremne pogoje, to so piloti v morju, iz katerih potem naredijo pomol, je jasno, da nekaj mora biti tudi na tem. Če ne bi bila opravljena impregnacija lesenih stebrov, potem pomol ne bi stal niti eno leto, saj je morska sol še bolj agresivna, hkrati pa so piloti čisto ves čas v vodi, ne pa le en del dneva.

Jasno pa je, da mora biti impregnacija lesa opravljena kvalitetno in nikakor ne na hitro. Za to je potrebna posebna oprema, da se impregnacija lesa lahko opravi, hkrati pa vsekakor ni dovolj, da se samo opravi impregnacija lesa, pa naj bo ta še ne vem kako kvalitetno opravljena, izbrana mora biti tudi pravi zaščitni premaz. Ravno zato morate preveriti, katero podjetje takšne prave premaze prodaja in hkrati tudi opravlja ta postopek. Pri nas je eno podjetje, ki se nahaja v Ljubljani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja