Lepota in Zdravje

Naj se uporablja stevia kot sladilo, ampak čista stevia

stevia

Živimo v svetu, kjer se večinoma vsi le pehajo za dobičkom in kjer skrb za lastni žep pretehta zdravje milijone ljudi. Govora je seveda o prehranskih izdelkih, kjer se dogaja ogromno različnih grdih, a vendarle dovoljenih dejanj. Še posebej pa se nepravilnosti dogajajo zadnja leta na področju zdrave prehrane, ki so jo vedno bolj uporablja in ljudje vedno bolj posegajo po zdravih izdelkih, kar pa se izkorišča na račun, da izdelek ni čist, ampak se mu dodajo kakšne druge snovi, ki bistvo popolnoma spremenijo. Tako je na primer stavia sladilo, ki je izredno zdravo, stevia popolnoma odvrne uporabnike od klasičnega sladkorja, vendar pa mora biti stevia res čisto čista. V kolikor se ji doda kaj drugega, na primer da piše, da je sladilo s stevio, kateremu je dodan maltodekstrin, se delež stevie izredno zmanjša, kar pomeni, da stevia kar na enkrat ni več primerna za vse bolnike.

 

Vsekakor je stevia sladilo, vendar pa naj ne bo sladilo stevia

Razlika vsekakor je, saj če je stevia sladilo, potem je to čista, če pa je sladilo stevia, pa se ji večinoma doda še kaj, kar delež stevie v sladilu zmanjša in se učinkovitost stevie zmanjša. Hkrati pa je tu še nekaj, marsikdo pravi, da mu je stevia sicer sladka, vendar pa na koncu povzroči v ustih grenak okus. To se zgodi v primeru slabše kakovosti stevie. Boljša kot je stevia, manjši je grenak priokus, pri zelo dobri stevii pa tega grenkega okusa sploh ni več.

Dejstvo torej je, da se mora izbrati dobra stevia, ki seveda stane več, da mora biti čista in ne sme imeti nobenih dodatkov. Ravno tu torej prihaja torej do razloga, zakaj so tako velike razlike v ceni in zakaj je neka stevia lahko cenejša kot druga, spet tretja pa ima že skoraj previsoko ceno. vendar pa se vsekakor bolj splača odšteti več in si omogočiti najvišjo kakovost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja