Dom in vrt

Mozaik ploščice se vračajo!

Mozaik ploščice v vašo kopalnico ali hodnik prinašajo detajlno eleganco in služijo kot nežen okras doma. V Sloveniji te vrste keramičnih oblog srečamo v praktično vseh barvnih kombinacijah in aplikacijah, kar je tudi njihova največja prednost. V ponudbi podjetja Keramoteka boste našli vse, kar potrebujete za umestitev mozaičnega elementa v svoj dom, več o tem, kako lahko mozaik ploščice polepšajo tudi vaš dom, si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/ploscice-mozaik. Kaj porečete na stekleni mozaik na mreži španskega oblikovalskega velikana Mosavita, ki je primeren za umestitev na stensko in talno površino? Ne postavljajte si omejitev, ampak bodite pri izbiri drzni in minimalistične elemente kopalnice ter industrijsko monotonost razblinite s sofisticiranim mozaikom.

Mozaik ploščice dobro dopolnjujejo vsak stil

Ta vrsta talnih oblog je višek svoje priljubljenosti v Sloveniji dosegla v začetku 21. stoletja, ko skorajda ni bilo novogradnje, kjer ne bi v kopalnici kraljeval vsaj en mozaični element. Glavne prednosti te vrste oblog je vsestranska aplikacija, široka paleta barv, vzorcev in oblik, hitra vgradnja in enostavno vzdrževanje.

mozaik ploščice

Čiščenje je kljub majhnosti delcev in veliki površini vmesnih prostorov enostavno in ne zahteva posebnih postopkov negovanja. Tudi v kuhinji lepo dopolnjujejo lesene omarice in ne posegajo v harmonijo prostora, kot denimo črno bele ploščice, ki nase vežejo preveč pozornosti. Steklene mozaik ploščice se v svetlobi lepo leskečejo in prostoru dodajajo manjkajočo noto glamurja. Iz tega razloga jih večkrat srečamo tudi v vežah hotelov.

Različne oblike, barve in imitacije

Poznamo več vrst mozaičnih ploščic, kot rečeno, so najbolj priljubljene steklene mozaik ploščice, s katerimi lahko obogatimo hodnike, kopalnice, tuše, galerije in ateljeje. Za balkone in terase je primernejša izbira mozaikov v betonski imitaciji.

Poznamo tudi keramične mozaike, ki so izredno vsestranski, za še bolj naraven izgled so pogosta izbira tudi kamniti in inox mozaiki. Pred nakupom za nasvet povprašajte prodajalca, npr. podjetje Keramoteka ali notranjega oblikovalca, ki vam bo znal svetovati in izbrati tisto vrsto obloge, ki se bo najbolj podala v vaš dom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja