Avto-moto

Mazda 6  potrebuje servise, vendar zelo malo

Nekaj, kar je že popolnoma znano in jasno, je to, da so Japonska vozila izredno kakovostna. Japonci so prav znani po tem, da to, kar naredijo, je na najvišji stopnji kakovosti, kar seveda njihove kupce izredno veseli. Res malenkost ta kakovost vpliva tudi na ceno, vendar pa še zdaleč ne tako, kot bi lahko.

Če se tako na primer odločite za nakup avtomobila Mazda 6, boste morda za kakšnega tisočaka »preplačali » avtomobil v primerjavi s kakšno drugo znamko, ki ima identično opremo, vendar pa ste lahko prepričani, da se vam bo to vrnilo takrat, ko boste avto peljali na servis. Mazda 6 potrebuje res zelo poredko večji servis, ki obsega menjavo filtrov, pa črpalk in jermenov, še bolj poredko pa potrebuje izven serijske servise, saj so materiali res trpežni.

mazda 6Res je, da ima Mazda 6 malo dražji servis, vendar pa predvsem na račun bolj kakovostnih materialov

 

Morda se Mazda 6 marsikomu ne zdi smotrna odločitev zato, ker so servisi malenkost dražji. Že res, da so malenkost dražji, vendar pa po drugi strani servisov ne potrebujete tako pogosto, prav tako je res zelo redko, da se avto pokvari in ga je treba peljati na servis (seveda ob predpogoju, da tiste obvezne servise pa ste opravili), kar pa je vsekakor treba vračunati. Nič vam ne pomaga, če so servisi poceni, če jih je treba opravljati pogosto in po možnosti celo ne morete v službi in še celo plačevati avtovleko. Vse to je torej treba vračunati in ko seštejete vse te faktorje, kaj hitro pridete na to, da je Mazda 6 cenejši avto od drugih, pa še bojazni ne boste imeli ves čas, kdaj se bo avto spet pokvari ali pa se bo pojavila kakšna okvara.

Zato, tudi če je morda Mazda 6 malenkost dražja od ostalih vozil, ki so vam všeč, se jo vseeno splača kupiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja