Matcha latte je pravi način pitja zelenega čaja

Glede na to, da sama matcha marsikomu ni všeč, ker jo je treba prav posebej pripraviti, zjutraj pa si nihče ne vzame niti 5 minut dodatnega časa zase, ni nič čudnega, da se je pojavila prav v podjetju Malinca prva pripravljena mešanica, ki je pripravljena do te mere, da jo je treba le do konca pripraviti, in sicer da se prah mešanice prelije z vodo ali mlekom ali mešanico obojega. Ta mešanica se imenuje matcha latte in je tako okusna, da se ji ne boste mogli več opreti po tem, ko jo boste enkrat preizkusili. Hkrati pa boste tudi začutili tisto glavno razliko med kavo in večina ima kavo doma samo še za rezervo ali za obiske, saj jih matcha latte mix čisto prevzame.

Kako je matcha latte izdelan?

Glavna sestavina je seveda matcha, ki je izdelana iz visoko kakovostnega prahu, dodan pa je prahu še kokosov sladkor, ki velja za zelo zdrav sladkor brez negativnih učinkov na telo. Za piko na i je dodano še kokosovo mleko, da se lahko tega napitka posluži čisto vsak, tudi oseba z morebitno intoleranco ali alergijo na laktozo. Seveda pa niso mislili le na ljudi, ki ne prenašajo laktoze, temveč tudi na ljudi, ki ne prenašajo glutena in tiste, ki živijo vegansko. Torej se lahko matcha napitek uživa v vsakem primeru, še posebej pa se kot nadomestek kavi priporoča za ljudi, ki imajo težave s previsokim pritiskom ali celo nihanjem krvnega tlaka, saj lahko kofein v kavi povzroči tesnobo, razdražljivost, celo tresavico in povišan krvni tlak ali povišan srčni utrip.

Matcha je primerna za vse

Se zjutraj težko zbujate, kave pa nikakor ne prenašate dobro, ker se po njej nikakor ne počutite dobro? Potem je to zaradi sestave kave. In če je temu tako, poskusite in po vsej verjetnosti vam bo matcha ustrezala, z njo pa boste dosegli še boljši učinek kot s kavo.