Dom in vrt

Lonci za rože polepšajo vaš dom

lonci za rožeLonci za rože so neizogibni, če želimo imeti v svojem domu ali njegovi okolici vsaj nekaj cvetočega rastja. Namenjeni so različnim zasaditvam na terasah in balkonih ali pa v naših bivalnih prostorih, zato bo z njimi naš dom lep in zanimiv.

 

Zunanji lonci za rože naj bodo odporni na vse vremenske pogoje

Če se odločate za nakup loncev za rože za zunanje površine, potem je potrebno biti še posebej pozoren na izbiro materialov. Zunanji lonci za rože so namreč neprestano izpostavljeni neugodnim vremenskim razmeram, kot so na primer dež, sneg, nizke temperature ali pa visoke temperature v negativnim vplivom UV žarkov. Prvi znak izpostavljenosti takšnim vremenskim vplivom , je običajno spremenjena in bolj bleda barva loncev.

Če želimo torej lonce za rože čim dlje uporabljati, je pomembno, da izbiramo izključno obstojne materiale, kot so na primer inox pločevina, glina in vse bol popularna mešanica keramičnih vlaken in umetne smole. Lonci za rože, ki jih bomo imeli zunaj pa morajo biti na eni strani dovolj težki, da jih ne prevrne že vsak najmanjši veter, na drugi strani pa dovolj lahki, da jih lahko prenašamo, še posebej, če bomo rastline v njih čez zimo pospravili na toplo. Vsekakor ne pozabite tudi na njihov dekorativni vidik, saj vam bo primerna izbira zagotovo popestrila vašo teraso.

 

Notranji lonci za rože imajo še poseben poudarek na svojem dizajnu

Kadar mislimo na notranje lonce za rože, potem izbira materiala ni tako ključnega pomena, saj niso izpostavljeni vremenskim vplivom. V tem primeru imajo lonci za rože izključno dekorativno funkcijo, zato ob njihovem nakupu najprej pomislimo na to, ali bodo ustrezala v naš prostor in se ujemala s preostalo notranjo opremo.

Zaradi tega je ponudba različnih barvnih odtenkov loncev za rože izjemno pestra. Poleg osnovnih barv so vam na voljo tudi lonci za rože v antracitni, zlati, srebrni ali bakreni barvi. Lahko se odločite na eni strani za matiran videz ali pa na drugi strani za sijoč videz. Ne glede na to, je pomembno, da jih postavite na takšno mesto, da bodo rastline v njih lepo uspevale, torej z dovolj svetlobe, ki jo rastline nujno potrebujejo za rast in razvoj.

Na povezavi si lahko ogledate pestro ponudbo loncev za rože.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja