Otroška oprema

Leseni peskovniki so zagotovo najboljša izbira

peskovnikiPlastike imajo danes otroci že tako ali tako veliko preveč. Dokazano je, da je ta material za človeško telo strupen, še več, tudi rakotvoren in velikokrat odgovoren za obolenja, ki so lahko doživljenjska, lahko pustijo številne posledice in sploh nekako ni logično, zakaj se jo sploh še lahko uporablja. Ravno zato, vsaj takrat, ko je to le možno, izberite za otroka igračo, ki ni narejena iz plastike. Samo poglejte doma, koliko ima otrok plastičnih igrač, potrebuje res še eno takšno? Vsaj takrat, ko kupujete in gledate, kakšni peskovniki vse se dobijo, si poglejte, kakšni leseni peskovniki se dobijo. Res je, da takšni peskovniki zahtevajo vsaj nekaj vzdrževanja, vendar pa verjemite, je vredno na račun otroka. Je pa tako, če se peskovniki premažejo z ustrezno zaščito, jih boste zaščitili le enkrat za celo življenjsko dobo. Lahko pa se peskovniki obnavljajo tudi skupaj z otroci, ki bodo pri tem rade volje praviloma sodelovali in se tudi kaj naučili.

Leseni peskovniki ne samo da nimajo negativnega vpliva, so tudi povsem naravni

Vsi vemo, da je les naraven material, o plastiki pa bolje, da ne izgubljamo več besed. Pa vendar, ste kdaj že videli, v kakšnem stanju je plastika po nekaj letih, ko je poleti na soncu, pozimi pa tudi na mrazu, pa četudi ne pod milim nebom? Začne se namreč luskati, torej razpadati in samo s prtom gremo po površini in že jo imamo na prstu. Si predstavljate, da bi bili takšni peskovniki pri vas doma, otroci pa bi se brez skrbi igrali v njemu?

Bolje da ne, saj otroku ne morete reči, da naj se plastike ne dotike ali pa celo grize, zato res raje poglejte, kakšni leseni peskovniki obstajajo in se raje odločite zanje, pa četudi boste imeli malo več dela z njimi. Vendar verjemite, le takšni peskovniki so prava odločitev, ki vašemu otroku nikakor ne bo škodila, pa četudi bo dobil kakšno trsko v prstek, škodi les ne, četudi ga ne odstranite, se bo sam razgradil brez kakršnega koli vpliva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja