Otroška oprema

Lesene igrače za dojenčka so zelo primerne

igrače za dojenčka

Ko se nam rodi otrok, smo starši predvsem zelo zmedeni, saj se nihče od nas ni rodil z znanjem kako ravnati z dojenčkom in še manj, katere igrače za dojenčka so najbolj primerne v začetkih njegovega življenja. Mnogi so povedali, pa tudi sam lahko temu pritrdim, da med najbolj primerne zagotovo spadajo lesene igrače za dojenčka. Naj pa dodam zgolj še to, da te igrače za dojenčka niso edine primerne, primerne so tudi drugačne igrače za dojenčka, spadajo pa lesene v sam vrh primernosti, to pa zagotovo. Predvsem je odvisno od mamice in očija, katere igrače za dojenčka so njima najbolj primerne, tiste so najbolj primerne tudi za vašega dojenčka.

Lesene igrače za dojenčka zelo pripomorejo k razvoju otroka

Starši se sprašujemo katero igračo naj kupimo našemu novorojenčku. Osnovno vodilo vam naj bo, da ne kupite nobene, saj jih boste tako ali tako dobili od vseh, ki bodo prišli vašega otročička pogledat. Če pa že želite kupiti kakšno, pa so zagotovo najbolj primerne igrače za dojenčke tiste, ki k razvoju otroka najbolj pripomorejo. To pa je odvisno tudi od starosti vašega otroka. Takoj na začetku so najbolj primerne takšne igrače, ki se lahko obesijo nad posteljico ali ležalnikom ter takšne igrače za dojenčka, ki oddajajo glasove ali svetlobo. Namreč, otrok v začetku svojega življenja najprej razvija svoja čutila, zato so igrače, ki piskajo in svetijo najbolj primerne.

Kasneje, to je od približno 6 meseca starosti dalje, pa pridejo v poštev igrače za dojenčka, ki so gladke, pravilnih oblik in čim bolj razno barvne, saj od te starosti dalje, otrok začne spoznavati svoje roke in ostala čutila. Predvsem morajo biti takšne, ki jih lahko da tudi v usta, saj je to sestavni del razvoja otroka. Dejstvo pa je, da so najbolj primerne igrače za dojenčka tiste, za katere oči in mami smatrata, da bodo najbolj pripomogle k razvoju njunega otroka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja