Storitve

Lepotna rutina od glave do pet

nega las.2

Da bo naša lepota prišla do izraza, moramo vložiti nekaj truda v našo dnevno negovalno rutino, občasno pa si moramo privoščiti tudi posebne tretmaje. Na primer ko naša koža kljub redni skrbi ne izgleda vitalno, je morda čas, da nam pri tem pomaga pomirjujoča maska za obraz, s katero jo bomo izdatno nahranili, ali piling celotnega telesa, s katerim bomo odstranili odmrle celice in tako izpostavili svež sloj. Ravno tako je pomembna nega las. Nega las, da bodo le-ti sijoči in polni življenja, obsega nenehno skrb, saj nanje ves čas vpliva veliko zunanjih kot tudi notranjih dejavnikov. Preverimo, kako se lotiti lepotne rutine, ki bo poskrbela za to, da bo naše telo vselej dobro negovano, s tem pa vplivala tudi na naše celotno dobro počutje.

nega las.2a

Kako nam lahko koristi pomirjujoča maska za obraz?

Tovrstna maska za obraz lahko vsebuje različne vrste razstrupljevalnih glin, mineralnih snovi in različnih zdravilnih sredstev, s pomočjo katerih lahko:

 • naredimo piling,
 • očistimo pore,
 • odstranimo odvečno maščobo, nečistočo in toksine,
 • zmanjšamo različne madeže ter rdečico in drugo.

Na ta način preprečujemo oziroma zmanjšamo obseg različnih izbruhov aken, umirimo ekceme, luskavico in vnetja nasploh ter regeneriramo celice in s tem hkrati zmanjšamo znake staranja. Maska za obraz je lahko nanešena tudi zgolj na posamične problematične dele. Glejmo na to, da maska za obraz ne vsebuje parabenov, barv ter dišav, ki bi lahko negativno vplivali na našo kožo. Redna uporaba, če je maska za obraz ustrezna za nas, bo zagotovila zdrav videz, povrnila sijaj ter ohranjala mladosten in svež videz.

1maska za obraz.

Kakšna je optimalna nega las?

Naša pričeska je eden prvih pokazateljev, ali je naša nega las primerna:

 • Nepravilno česanje,
 • pretirano zategovanje in zavezovanje,
 • napačen položaj na vzglavniku,
 • sonce in slana voda ali klor
 • ter razni kemični produkti

nega las

lahko močno škodujejo našim kodrom, ki včasih potrebujejo precej časa pri obnavljanju, da postanejo spet živahni. Poleg tega lahko napačna nega las poruši ravnovesje na lasišču in se moramo spopasti še s prhljajem, srbečico, izpadanjem in tako dalje. Najprej moramo ugotoviti, kaj nam dejansko najbolj škoduje. Če je to določen sprej ali barva oziroma drug kozmetični produkt, ga nemudoma odstranimo ter zamenjajmo z bolj ustreznim. V primeru, da se spopadamo s hitro zamastitvijo, uporabljajmo šampon, namenjen pogostemu umivanju, za barvane oziroma kemično obdelane kodre pa ravno tako poiščimo pripadajoči izdelek. Po vsakem umivanju je koristno uporabiti še balzam, ki izboljša videz utrujene pričeske in nudi nekaj UV zaščite. Uporabimo lahko tudi kombinacijo »2 v 1«, torej da je k šamponu že dodan balzam. Priporočljivo je nanašati šampon predvsem na kožo, balzam pa le na konice. Če se veliko gibljemo v morju ali na bazenu, pa nosimo zaščitno plavalno kapo in po plavanju uporabimo poseben šampon za ta namen.

Tako kot obstaja maska za obraz, obstaja tudi za našo pričesko, s katero jo lahko okrepimo in ji povrnemo vlago ter prepečimo lomljenje. V kolikor sami ne najdemo pravega načina, da bi bila naša nega las pravilno izvajana, se povežimo s strokovnjaki s tega področja, ki nam bodo naredili analizo stanja ter predlagali rešitve in pomagali do dobrih rezultatov. Priučijo nas lahko postopkov, da bo nega las potekala brez težav tudi tedaj, ko jo bomo izvajali samostojno brez profesionalne pomoči.

maska za obraz.2.w

Ne pozabimo na vrat, dekolte, dlani, roke, noge in stopala

Našteti deli telesa so podvrženi raznoraznim vplivom in na njih pogosto najprej opazimo prve znake staranja, ki pa jih lahko učinkovito zaustavimo s pravimi metodami. Občasni piling lahko naredimo na vseh naštetih predelih, po tuširanju pa nanje nanesimo hranilno kremo in losjon.

 • Dekolte je delikaten, največ pa bomo zanj naredili, če bomo uporabljali sončno kremo oziroma ga ščitili pred izpostavitvijo soncu in ga nežno čistili brez grobih gibov. Izdelki z retinoidi, antioksidanti in hilauronsko kislino lahko največ pripomorejo k izboljšanju stanja, izogibajmo pa se takim z vsebnostjo alkohola. Posebne blazinice za dekolte, ki jih nosimo ponoči med spanjem, preprečujejo gube.
 • Za naše dlani, ki so izpostavljene številnim snovem, poleg krem uporabljajmo še rokavice pri čiščenju, mila pa naj bodo hidratantna.
 • Veliko pozornosti zahtevajo tudi stopala, katerim redno privoščimo solno kopel in jih popilimo, po tem pa nanje nanesimo vlažilni losjon, da bodo mehka. Anatomska obutev bo dodatno poskrbela za to, da bodo ostala čim lepša.

pomirjujoča maska za obaraz

Z izborom kakovostnih izdelkov, prilagojenim našim potrebam, bomo okrepili našo kožo in pričesko, vedno pa upoštevajmo tudi dejstvo, da moramo zanju skrbeti tudi od znotraj, to je s pravilno prehrano, vadbo, izogibanjem pretiranemu sončenju in zadostnimi količinami vode. Voda zaustavlja procese staranja, lepša polt, preprečuje akne in drugo. Glede na priporočila strokovnjakov naj bi moški vnesli v telo 3,7 litra, ženske pa 2,7 litra vode na dan, vendar se v to številko uvrščajo tudi živila, bogata z njo. Nikakor v želji po lepšem videzu tudi ne pretiravajmo s prevelikimi količinami oziroma ne presegajmo priporočenih količin, saj nas to lahko privede do neravnovesja elektrolitov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja