Avto-moto

Ko je prtljažnik premajhen za smuči

Avtomobilski nosilci za smuči, ki se montirajo na streho vozilo, vam omogočajo veliko lažji prevoz smuči. Če ste navdušeni smučarji ali se s prijatelji oziroma družino večkrat podate na smučanje, potem nosilci za smuči gotovo ne smejo manjkati na strehi vašega avtomobila. Tako boste lahko prtljažnik uporabili za drugo prtljago, smuči pa bodo varno pritrjene na nosilce, ne da bi zasedale prostor v vozilu.

Opremite avto za zimo in smučarsko sezono

 

nosilci za prevoz smuči

Nosilci za smuči vam bodo v primeru, da radi smučate, gotovo prišli prav. Zagotovo se tudi vi vsako sezono mučite s tem, kako smuči spraviti v avto, saj je v prtljažniku za to običajno premalo prostora. To velja sploh v primeru, če morate v avto pospraviti več parov smuči oziroma je treba v korito prtljažnika naložiti še preostalo prtljago za nekaj dni smučanja. Poleg tega pa je prevoz smuči na strehi avtomobila tudi veliko bolj varen. Strokovnjaki namreč opozarjajo, da smučk z vidika varnosti ni dobro voziti v prtljažniku, saj lahko te v primeru nesreče potnikom povzročijo hude poškodbe. Prevoz na strehi avtomobila je tako veliko bolj varna opcija.

Kakšne nosilce za avto izbrati?

Če imate karavana, ki ima na strehi že montirane strešne sani, potem izberite nosilce, ki se jih da pritrditi na te sani. Če vaš avto nima strešnih sani, pa imate na voljo drugačne modele. Pomembno je torej, da izbrani nosilci za smuči ustrezajo vašemu avtomobilu. Poleg tega pa je pomembno tudi:

  • koliko parov smuči lahko vpnete vanje,
  • se vanje lahko vpne tudi snowboard,
  • kako se montirajo na streho,
  • kako poteka vpenjanje smuči,
  • omogočajo zaklep,
  • kako enostavno se jih da iz strehe avtomobila tudi odstraniti,
  • imajo vse potrebne certifikate,
  • da so narejene iz kakovostnih materialov.

Nosilci za smuči so super rešitev

strešni nosilciČe na vašem avtomobilu še niso nameščeni nosilci za smuči, potem je čas, da jih čim prej montirate! Tako bo smučarska sezona za vas veliko bolj udobna. V primeru, da se letos nameravate odpraviti na smučanje s prijatelji ali z družino z vašim avtomobilom, potem pa je skorajda nujno, da čim prej izberete ustrezne zase. Na voljo imate številne različne modele priznanih proizvajalcev, ki so zasnovani tako, da omogočajo kar se da enostavno montažo in uporabo, predvsem pa poskrbijo za varen, praktičen in udoben prevoz vaših smuči in snowboardov na strehi avtomobila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja