Avto-moto

Kia Ceed ne tekmuje le tehnično ampak tudi ekološko

kia_ceed

Kia Ceed je avto, kateremu na samem začetku morda niso pripisovali takšnih možnosti za uspeh, kot ga ta avtomobil  doživlja. Dejstvo je namreč, da je bilo v tem segmentu že tako ali tako ogromno vozil, vendar pa vseeno lahko rečemo, da je Kia Ceed avto, ki ne le sledi podobnim vozilom, temveč jih danes že kar prehiteva, ali pa gredo kar v korak s časom v tem segmentu.

 

Kia Ceed ne gleda le na to, da bo imela odlične vozne lastnosti, temveč tudi gleda tudi na okolje

Danes vemo, kako zelo pomembno je, da gledamo na okolje. Že te razmere, ki jih danes vidimo, ko neprestano primanjkuje padavin, ko je poleti vročina in huda neurja, so hude, kaj nam sledi, če na okolje ne bomo čisto nič gledali, pa bolje da ne razmišljamo, saj obstajajo danes že vsaj deloma dobre rešitve. Kia Ceed ima danes v ponudbi med svojimi modeli tudi takega, ki ima opcijo start stop. To pomeni, da se kot prvo vpliv na okolje zmanjša, saj medtem ko avtomobil stoji, ne spušča nevarnih snovi, hkrati pa vsi porabniki še vedno delujejo kot da bi bilo vozilo prižgano, torej se udobje popolnoma nič ne spremeni ali zmanjša, torej deluje tudi klimatska naprava.

Morda se marsikomu zdi ta funkcija potratna predvsem glede goriva, vendar pa brez skrbi, poraba goriva ni večja, pa četudi se vozilo vžiga večkrat, temveč je poraba celo manjša. Zato se vsekakor splača odločitev za tak Kia Ceed, saj je treba dodati k nakupni vrednosti vozila le tisočaka, kar pa se izredno hitro privarčuje na račun zmanjšane porabe goriva. Če lahko verjamete ali ne, v mestu tak Kia Ceed privarčuje tudi 15 % goriva, pri kombinirani vožnji pa 6 %. Če preračunamo to v evre, vidimo, da se tisočak, ki ga je treba primakniti pri nakupu novega Kia Ceed, kaj hitro povrne.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja