Šport in prosti čas

Kettlebell je priljubljen vadbeni pripomoček

kettlebell fitnesshop

Eden izmed najbolj priljubljenih vadbenih pripomočkov v teh dneh so prav gotovo kettlebell uteži. Zakaj je temu tako? Verjetno zato ker je kettlebell zelo enostavno uporabljati, njegova cenovna dostopnost pa nam omogoča, da ga imamo tudi doma.

V času epidemiološke krize, ko so telovadnice in fitnes centri zaprti, je vadba doma najboljši način za ohranjanje telesne kondicije. To še posebej velja v zimskih mesecih, ko nam mrzlo vreme otežuje ali celo preprečuje tek, pohodništvo in drugo vadbo na prostem. Zato si preberite nekaj idej kako si popestriti domačo telovadbo s tako imenovanim pripomočkom kettlebell.

Kakšne so prednosti kettlebell uteži?

Kot rečeno so tovrstni pripomočki zelo priljubljeni predvsem zaradi svoje cenovne dostopnosti. Poznamo sicer več vrst vadbenih predmetov kettlebell, ki so glede na cenovni razpon primerni tako za začetnike kot tudi tekmovalce. Če spadate v prvo skupino, torej med rekreativne športnike, potem so tile izdelki kot nalašč, da si z njimi popestrite sicer monotone vaje znotraj štirih sten. Z njim lahko na enostaven način razgibate in trenirate skoraj vse mišice v telesu. Za kar se da pester nabor vaj vam svetujemo, da si pogledate kak vadbeni video, ki jih na spletni strani ne manjka.

kettlebell

Nekaj nasvetov za začetnike

Za začetek bo en kettlebell dovolj, vendar vam priporočamo, da kupite vsaj dva. Tako si boste namreč povečali nabor vaj, hkrati pa boste zmanjšali potrebo po ponavljanju setov. Za odraslega moškega je primeren kettlebell teže dvanajst kilogramov, medtem ko za ženske priporočamo težo osem kilogramov. Nikar ne skrbite, da bo kdaj postal prelahek.

Čeprav boste z njim precej napredovali in bodo nekatere vaje postale zelo enostavne, pa ga lahko začnete uporabljati na drug, veliko zahtevnejši način. In prav tukaj se kažejo prednosti in vsestranskosti tega vadbenega orodja. Profesionalni tekmovalci bodo seveda že na začetku posegli po težjih verzijah, na voljo se denimo celo taki, ki tehtajo kar 32 kilogramov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja