Dom in vrt

Keramika ščiti stene v kopalnici

keramikaSteno v kopalnici prekriva keramika v obliki ploščic, da voda in vlaga ne uničita sten. Drugi razlog je ta, da je keramične ploščice mogoče z lahkoto in hitro očistiti. Včasih je stene v kopalnici pokrivala dolgočasna bela keramika, morda je bilo na voljo celo nekaj več barvnih odtenkov keramičnih ploščic, če se je kdo odločil za zamenjavo teh ploščic, ki so že bile v stanovanju. Danes pa je izbira ogromna, saj je tudi keramika napredovala. Ta je na voljo v različnih vzorcih. Keramične ploščice so na voljo v različnih velikostih, na spletni strani trgovine, ki se ukvarja s prodajo keramičnih izdelkov, https://www.keramoteka.si/, pa je mogoče zaslediti tudi keramiko v imitaciji kamna ali lesa. Več o tem lahko preberete tu.

Naredimo lahko tudi mozaik

V ponudbi se najde keramika v raznih barvnih odtenkih in celo z različnim tako imenovanim zaključkom. Lahko je sijajna ali matirana. V ponudbi so celo keramični mozaiki, ki bodo naredili kopalnico ali kuhinjo prav res posebno. En vzorec večjih ali manjših ploščic je lahko na voljo v več odtenkih, zato je izbira zares velika, morda celo težja. Ker je keramika povsod prisotna, ji gre posvetiti nekaj pozornosti in dobro izbrati. To namreč ni nekaj, kar se menjava vsak dan. Keramične ploščice na stenah ne vpijejo madežev in niso prepustne. Ploščice iz materiala keramika lahko poleg sten prekrivajo tudi tla.

Lahko jo hitro in preprosto očistimo

Tla bo keramika odlično zaščitila. V kuhinji bodo keramične ploščice ne bodo vpijale vlage. Še bolje, v vročih poletjih bodo ploščice prijetno hladne, pozimi pa se bodo ploščice iz keramike segrele, tako da vam bo toplo v noge. Glede na to, da se v kuhinji kuha in se kaj hitro kaj polije, razlije, razsipa ali umaže, je dobro, da so tla pokrita s takšnim materialom, ki ga je mogoče očistiti čim hitreje in na čim bolj preprost način. Ploščice za tla iz keramike imajo še to res dobro lastnost, da so izjemno vzdržljive in trpežne. V vaši kuhinji se bodo obdržale tako dolgo, dokler jih ne boste želeli zamenjati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja