Šport in prosti čas

Katero težo kettlebell uteži naj izberem?

kettlebell utežiVeliko ljudi se želi rekreirati, pridobivati fizično kondicijo ter delati na svojem stasu in postavi. Za vse to obstaja veliko različnih načinov. Eden izmed njih je zagotovo trening s pomočjo kettlebell uteži, vendar le-te so različno težke in v kolikor začetnik ne izbere prave teže zase, si lahko naredi več škode kot koristi. Zato priporočamo, da za kettlebell uteži Fitnesshop svetuje vam. Namreč v tej trgovini so zaposleni vrhunski strokovnjaki, katerih odlika je, da svetujejo vsakomur pred, med in po nakupu.

Več dejavnikov odloča o izbiri

O pravem izboru kettlebell uteži za vsako posamezno vajo odloča več dejavnikov, kot npr. konstitucija posameznika, izkušenost, namen treninga in še mnogi drugi dejavniki. Zato priporočilo, da pred nakupom kettlebell uteži Fithesshop svetuje vam, namreč, kot rečeno, ni vseeno katero težo kettlebell uteži se uporabi pri določeni vaji. Teže se začnejo od 2 kg pa vse do 32 kg, se znate sami odločiti katera teža je najbolj primerna za vas ali boste kupili kar od vsake teže po dve kettlebell uteži? Četudi se boste odločili in od vsake kupili po dve, ali boste vedeli katera teža je prava za vas in za določeno vajo? Ne naredite si škode, vprašajte strokovnjaka za nasvet.

Ne naredite si več škode kot koristi

Z nepravilno izbrano težo kettlebell uteži si lahko poškodujete mišico ali celo več mišic, mišično ovojnico, nategnete kite okoli mišic, poškodujete ožilje, živce, itd. Verjamemo, da si tega nikakor ne želite, zato vam še enkrat zares toplo priporočamo, da se še pred uporabo kettlebell uteži ali kateri koli drugih, najprej posvetujete z vrhunskim strokovnjakom s tega področja, kot so to zaposleni v zgoraj omenjeni trgovini, saj boste le tako lahko povsem prepričani, da delate prav, seveda, če boste upoštevali vsa navodila in nasvete, ki jih boste dobili, še posebej, če ste začetnik na področju uporabe kettlebell uteži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja