Kako uporabiti mandljevo olje in kakšne so njegove lastnosti

Za vse ljubitelje naravne medicine in kozmetike smo pripravili kratek članek o tem, kako uporabiti mandljevo olje in kakšne so njegove lastnosti. Pogledali si bomo, za kakšne namene je mandljevo olje priporočljivo in kako vpliva na našo kožo ali telo. Za začetek pa naj povemo, da mandljevo olje lahko uporabljajo tako ženske kot tudi moški, saj ima polno zdravilnih in negovalnih učinkov, katerih se lahko poslužujemo vsi, ne glede na to, kdo smo ali katerega spola. Vedno več pa se ga uporablja tudi za dojenčke in nosečnice, saj mandljevo olje deluje izjemno prijetno in pa nežno v stiku z kožo.


Kako se mandljevo olje uporablja za ženske, moške ali pa dojenčke?

Kot smo že omenili, je mandljevo olje precej vsestransko, ko gre za uporabo. Prvo kot prvo lahko povemo, da se ga lahko tudi zaužije in je ravno tako kot sami mandlji, polno proteina. Samo olja pa se uporablja tudi za zunanjo uporabo, torej v kremah ali losjonih, lahko pa ga uporabimo tudi samostojnega. Kot samo se lahko mandljevo olje uporablja kot odstranjevalec ličil ali maskare, strokovnjaki pravijo, da tudi izjemno dobro deluje proti nastajanju gubic okoli oči. Velikokrat pa ga zaznamo tudi v naravnih šamponih ali produktih za lase.

Tudi v te namene ga lahko uporabljamo tako ženske kot tudi moški. Kot zanimivost pa lahko povemo še to, da je mandljevo olje znano celo, da je odlično za nego in rast moške brade, saj le – to zmehča in spodbuja k zdravi rasti, primerno pa je tudi za dojenčke, saj mlado kožo dojenčka nič kaj dosti ne masti, česar smo navajeni od drugih olj, ampak kožo le navlaži in lepo nahrani, da ostane zdrava in mehka. Tudi nosečnice ga lahko uporabljajo v namen, da preprečijo ali pa pomagajo odstraniti že nastale strije. Kot vidimo, je mandljevo olje res vsestransko in izjemno koristno za vse in vsakogar.