Nekategorizirano

Kako se zaključi javna dražba?

dražbeRezultat javne dražbe je neznan vse do zadnjega trenutka, dokler ne ostane samo en dražitelj. In takrat se tudi javna dražba zaključi.

Kako se bo ta zaključila, seveda nikoli ne moremo vnaprej predvideti. Upamo lahko, da se bo zaključila v naš prid, pa vendar tega žal nikoli ne vemo. Na dražbo se prijavimo upajoč, da bomo predmet kupili po ugodni ceni. Če se to zgodi, imamo seveda nekaj sreče, zagotovo, kajti izid dražbe je odvisen tudi od sreče. Odvisno je od tega, koliko interesentov je sodelujočih na dražbi in kdo med vsemi nami je pripravljen za predmet plačati največ. Tako da se bo javna dražba šele zaključila oziroma bo njen rezultat viden čisto na koncu.

Ko se javna dražba zaključi, sledi še potem samo to, da v kolikor smo nekdo, kateremu je predmet uspelo kupiti, da uredimo še vse ostale podrobnosti, ki nam bodo omogočile prevzem predmeta. Sicer seveda odidemo praznih rok, pa vendar, lahko da nas kaj kmalu čaka še kakšna odlična priložnost za nakup želenega predmeta in je tako pomembno, da redno spremljamo aktualne javne dražbe. Nanje se lahko tudi prijavimo na prejemanje e novic in nam tako ni potrebno vsakodnevno obiskovati spletne strani javnih dražb, pač pa smo o novostih obveščeni že kar na naš elektronski naslov.

Česarkoli se lotimo, kje tekmujemo ali kako drugače karkoli pričakujemo, bomo seveda najbolj zadovoljni, če bo rezultat tudi v naš prid. Kar pa seveda ni nujno vedno in se tudi lahko javna dražba zaključi v dobro nekoga drugega. Kar ne pomeni, da odnehamo, pač pa da še naprej spremljamo in se dražb tudi udeležujemo.

Zaključena javna dražba pomeni za kupca še urejanje dodatnih dokumentov za prevzem predmeta, za tiste, katerim nakup ni uspel, pa popolnoma ničesar. Morebiti zgolj to, da poskusijo srečo tudi v prihodnje.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja