Otroška oprema Otroška trgovina Šport in prosti čas

Kako obleči otroka za igro?

fantovske trenirke 1

Zunanja igrala predstavljajo našim najmlajšim sprostitveni in vadbeni poligon, na katerem pridobivajo različne veščine. Če se odločimo, da zunanja igrala postavimo na domačem vrtu, izberimo taka, ki ustrezajo zahtevanim standardom. Kakšna zunanja igrala imamo sicer na voljo, je na vpogled na primer na tej strani: http://www.svet-igral.si/zunanja-igrala/ Da pa bo igra na njih potekala brez ovir, je med drugim pomembna tudi primerna oprava glede na letni čas. Denimo prikupne dekliške in modne fantovske trenirke so najbolj vsestranske in uporabne v več obdobjih, zato z njimi nikoli ne moremo zgrešiti. Ravno tako so lahko večnamenski tudi drugi kosi oblačil. Bistveno je, poleg pomembnosti tega, da so zunanja igrala varna, da tudi oblačila ter obutev nudijo ustrezno zaščito in udobje med igro na njih.

zunanja igrala za najmlajše

Upoštevanje letnih časov

V prehodnem obdobju, ko se menjajo letni časi iz zimskega v pomladnega ter iz poletnega v jesenskega, nas temperature lahko hitro zavedejo in ob pomanjkanju primernih oblačil se lahko poveča pojavnost prehladov. Poleg tega prepotene majice, ki jih otroci ne slečejo pravočasno, utegnejo botrovati njihovemu nastanku, zato glejmo na to, da ko naš otrok zapusti zunanja igrala, da se nemudoma preobleče. Nekakšno zlato pravilo je, da na pomlad ne odložimo prehitro dodatne garderobe, kot so:

 • jopice,
 • flisi,
 • trakovi itd. (kljub temu, da je bila pomlad v zadnjih letih v povprečju lahko celo toplejša kot v preteklosti in je lahko dosegla tudi poletne temperature).

Jeseni pa ne pričnimo takoj s pretiranim oblačenjem. Najenostavneje se je posluževati večplastnega oblačenja, saj bomo tako lahko pravočasno zagotovili otroku ustrezno telesno temperaturo in nadaljevanje aktivnega preživljanja prostega časa. Pozimi, ko so zunanja igrala nekoliko manj v uporabi in je v ospredju npr. sankanje po manjših hribčkih, je za igro na snegu seveda nepogrešljiva bunda ali kombinezon skupaj s pleteno kapo in rokavicami ter šalom, poletje pa narekuje ohlapne in zračne kose oblačil, da koža lahko čim bolj diha.

 

fantovske trenirke

Kakovost krojev in materialov

S kroji, ki bodo omogočali neovirano gibanje ter enostavno oblačenje oziroma slačenje, se bodo naši najmlajši najlažje udejstvovali pri aktivnostih na prostem. Kot omenjeno, so odlične:

 • dekliške oziroma fantovske trenirke,
 • kakor tudi pajkice,
 • kratke hlače,
 • funkcionalne majice,
 • vetrovke ter športne jakne,
 • zaščitna pokrivala, bodisi za zaščito pred sončnimi žarki ali mrazom, in drugo.

zunanja igrala 2

Vselej pazimo, da ne kupujemo prevelikih ali premajhnih številk. Glede materialov se nekoliko izogibajmo sintetiki oziroma če jo izberemo, naj bo koži prijazna ali pa naj ima določene funkcije, kot je hitro sušenje in odvajanje znoja. Športno sintetiko moramo tudi ustrezno vzdrževati z zanjo namenjenimi detergenti. Nasploh bo za občutljivo otroško kožo idealen:

 • 100 % bombaž, po možnosti organsko pridelan, ter bombaž v kombinaciji z drugimi surovinami, ki naj predstavljajo čim manjši odstotek,
 • poleg tega pa tudi bambus, ki je izjemno mehak in ima antibakterijski učinek, uravnava telesno temperaturo ter dva in polkrat bolje absorbira znoj kot bombažna vlakna. Obenem je bambus tudi bolj trajnosten kot bombaž.

Izmed naravnih vlaken se lahko poslužimo še:

 • lanenih,
 • konopljinih
 • in volnenih vlaken
 • ter ramije, ki je podobna lanu in je ravno tako antibakterijska ter hitro sušeča, le da s to pomanjkljivostjo, da je manj trpežna.

Ker utegnejo biti nekatera zunanja igrala zasnovana ali celo nevzdrževana do te mere, da se na njih tovrstna oblačila utegnejo hitro strgati, upoštevajmo tudi ta vidik pri nakupu. Ne pozabimo pa niti na kakovostne nogavice, ki bodo dodatno preprečevale poškodbe oziroma odrgnine ter zagotavljale toploto, in obutev z dobro oblikovanim podplatom, ki bo zagotavljal čvrst oprijem na različnih podlagah in pravilen razvoj stopal.

fantovske trenirke spodnji del27

Brezčasne trendovske dekliške ter modne fantovske trenirke

Dekliške oz. fantovske trenirke so nadvse priljubljen kos oblačila, saj poleg udobnosti in praktičnosti nudijo tudi stilsko dovršenost. Zlasti udobnost preko pasu in stegen ter okoli gležnjev je ključna, vključujoč elastiko, ki ne stiska preveč in tako ne deluje moteče oziroma na koži ne povzroča sledi. S kombinacijo športnega in prostočasnega videza so idealne za vsakodnevno nošenje ter aktivnosti na prostem. Na voljo so v:

 • različnih modelih,
 • barvah
 • in vzorcih,

kar omogoča široko izbiro glede na osebni slog in preference. Materiali, uporabljeni za izdelavo, so mehki ter zračni, kar zagotavlja udobje preko celega dneva. Poleg tega so tudi nadvse pripravne. Z elastičnim pasom brez zapenjanja in nastavljivimi vrvicami namreč lahko zagotovimo pravilno prileganje glede na postavo našega otroka. Stranski žepi, zlasti če imajo še zadrgo, pa omogočajo še shranjevanje raznih drobnih predmetov. Fantovske trenirke so v primerjavi z dekliškimi običajno nekoliko temnejših barv, pri čemer so popularni razni potiski in logotipi znanih znamk, lahko pa so fantovske trenirke tudi nekoliko bolj drznih odtenkov ali vzorcev, kot je npr. marmorirani ali tie-dye, medtem ko so za deklice največkrat bolj nežnih barv, vzorcev in detajlov. Fantovske trenirke imajo lahko tudi koničast kroj pri hlačnicah kakor tiste za deklice. Glede na izbor kupimo še pripadajočo ali barvno skladno jopico s kapuco, ki bo nadgradila celoten videz, za toplejši čas pa tudi majico.

zuanja lesena igrala za oteoke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja